V sobotu 20.11. vyráželi hráči Lokomotivy ve značně okleštěné sestavě ke dvojici utkání na jih naší země, kde je čekaly 2 zastávky. Jindřichův Hradec a v neděli Písek.


GBA Lions Jindřichův Hradec x BK Loko Plzeň (72:81)

Od úvodu tempo utkání diktovali hosté, kteří hráli velice sebevědomě a uvolněně. Dařilo je se jim ve střelbě za 3 body a když už přišel hluchý úsek, dokázali se z něj dostat pomocí dobře organizované hry. Tímto způsobem si vytvořili pohodlný náskok, který se neustále pohyboval někde kolem 10 bodů. Domácí se několikrát v zápase nadechli k obratu, kterého se snažili docílit především díky svým fyzickým parametrům z bezprostřední blízkosti koše, ale houževnatí hráči Plzně se nevzdávali bez boje. Vždy však dokázali najít nějakou skulinku v obraně Jindřichohradeckých, kterou potrestali a dostali se zpět na relativně pohodlný odstup od svých soupeřů.

Západočeši lépe zvládli i koncovku. V Plzni se stejným soupeřem prohráli o 8 bodů. Trenérské šachy v této části klání však jednoznačně ovládl lodivod hostí a nedopustil tak zaváhání a převážil pomyslné misky vah na stranu svého celku.

 

Sokol Písek x BK Loko Plzeň (90:78)

Stejně jako v sobotu patřil úvod utkání hostím, jejich nápor však dokázali Sršni odvrátit a chopit se otěží. Praktikovali to, co je jim vlastní, tedy jednoduchou, rychlou a agresivní hru založenou na základech a zónové obraně. Modrobílým se ještě na začátku druhého dějství povedlo získat vývoj utkání na svou stranu díky několika pohledným akcím v útoku a dobré obraně. Pak ale přišel zlom a hráči Písku začali pronikat do vymezeného území soupeře jako nože máslem a opět odskočili na rozdíl kolem 10 bodů. V polovině třetího dějství dokázali proměnit několik šťastných střel a využít zkratů hostí a vybudovat si tak vedení až o 27 bodů. Hosté to však nevzdali a rozhodli se do utkání vrátit. Zlepšenou obranou, dobrou organizací útoku a posunem míče si vytvářeli dobré střelecké pozice, které dokázali proměňovat a dokázali koncovku utkání ještě trošku zdramatizovat.

 

Komentář Z. Zemana: „Jsme nesmírně rádi za sobotní výhru, kde se naši hráči prezentovali hezkou týmovou hrou a dokázali se velice srdnatě vypořádat s fyzickými dispozicemi soupeře. Konečně jsme tak prolomili nás nešťastný vstup do sezóny. V neděli jsme věděli, že nás nečeká snadný zápas, ale kluci k tomu přistoupili zodpovědně a sáhli si na hranici svých možností, hlavně fyzických. Bohužel nás srazilo do kolen několik individuálních chyb, které Písek prostě umí trestat. Pozitivem všeho je určitě obraz hry, kterou jsme se prezentovali.“