Muži B odehráli vítězně v rychlém sledu na vlastní palubovce dva velice důležité zápasy proti zkušenému družstvu SKB Rokycany „B“


BK Lokomotiva Plzeň „B“ x SKB Rokycany „B“  (99:84)

Ve středu 17.11 naše mladé družstvo postoupilo do finále krajského poháru, kde opět na vlastní palubovce vyzve hráče Slavoje.

Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, kvalitní obrana, rychlé koše, dobré kombinace. Po poločasovém vedení 55:27 se zdálo, že druhý poločas bude pouze formalitou. Avšak vše bylo jinak! Soupeř přešel na zónovou obranu, na kterou naši mladí hráči těžko hledali recept, do toho přestali i efektivně bránit, nabízeli soupeři volné střely, které s neuvěřitelnou úspěšností soupeř proměňoval. Najednou pohodlný náskok byl téměř pryč a bylo drama. Naštěstí i tato vlna vzedmutí soupeře povolila a několik rychlých protiútoků dovedlo domácí k postupu do finále soutěže. 

Komentář Václava Froňka:

„Chtěl bych poděkovat klukům za výkon, který předvedli. Zápas nebyl jednoduchý, jelikož soupeř hrál zónu, na kterou jsme nebyli připraveni a z toho vyplývá, že na tréninku se musíme zaměřit právě na hru do zónové obrany. Zápas jsme i přesto zvládli a můžeme se posunout zas o krok dále.“

BK Lokomotiva Plzeň „B“ x SKB Rokycany „B“  (98:74)

V sobotu 20.11 jsme si duel s hráči SKB zopakovali, tentokrát v souboji Západočeské ligy, kdy šlo o utkání, do něhož vstupovali obě družstva jako dosud neporažená a šlo tedy o průběžné vedení v soutěži.

Tentokráte, jsme v očekávaní toho, že soupeř bude od začátku aplikovat různé druhy zónové obrany rozhodli pozměnit taktiku vedení boje, což se projevilo zejména na konci druhé čtvrtiny, kdy vzrůstajícím tlakem na rozehrávku soupeře se nám podařil zisk několika míčů a tím i náskok 17 bodů. V druhém poločase se našemu družstvu vyhnuly hluché pasáže, a ještě se podařilo rozdíl ve skóre lehce navýšit.

Komentář asistenta trenéra Matěje Moulise:

„Vzhledem k tomu, že je náš tým tvořen převážně hráči, kteří nedávno ukončili svou dorosteneckou kariéru, je třeba před nimi smeknout za to, jak se dokázali adaptovat na „mužský“ styl basketbalu a jak v něm dokáží být konkurenceschopní. Věřím, že tato vítězná šňůra jen tak neskončí.“

Komentář trenéra Libora Ženíška:

„Předně bych chtěl poděkovat soupeři za férový způsob boje a i za to, že ukázali našim borců hodně umění z basketbalového řemesla. V prvním zápase ukolébáni snadným průběhem a dostatečným bodovým polštářem a zároveň přechodem soupeře na zónu, jsme výrazně nezvládli 3.čtvrtinu utkání. Musím říct, že toto jde i za mnou, kdy jsem nechal některé opory až moc dlouho „vychladnout“ a i když se vrátili na hřiště tak ještě určitou dobu trvalo, než začaly být efektivní. Dalším faktorem bylo i to, že v extraligových zápase dorostu se zóna téměř nepoužívá a pro hráče po přechodu do mužů je to tedy další učební materiál ke zvládnutí. Před druhým zápasem jsme udělali krátký meeting v rámci kterého jsme si sdělili nějaké zásady a postupy hry abychom byli úspěšní i v tomto zápase. Nakonec převládá spokojenost s výsledkem a zejména v rámci druhého zápasu i s aplikací detailů hry. Udrželi jsme soutěžní neporazitelnost a to je to nejlepší povzbuzení do dalšího tréninku.