V neděli 21.11. sehráli naše U14-tky dohrávku s krajským rivalem BK Klatovy. Naše vzájemné zápasy vždy byly již od U10-tek ozdobou soutěže. Vždy se jednalo o boj, který přesahoval kvalitou náš kraj. Bohužel dnešní zápas toto nepřinesl. Oslabený soupeř nebyl prakticky schopen nám jakkoli čelit, výhra pro náš tým 100:42 byla tak zcela jasná a zasloužená.


BK Loko – BK Klatovy 100:42 - statistika ze zápasu 

Zápas jednoznačně poznamenala sestava soupeře, ve které chyběla opora Šlof a další 2 hráči. My jsme se naopak po opravdu dlouhé době sešli téměř v kompletní sestavě, chyběl jen Benedikt a Vaník. Úvodní sestava prakticky ihned ukázala, jakým směrem se bude zápas vyvíjet. Vedení 9:0 respektive 16:2 bylo vypovídající. Během zápasu jsme vedení jen a jen navyšovali. Pozitivem zápasu je na kategorii u14 vstřelených velmi slušných 11 trojek. Naopak se musíme vyvarovat přílišnému používání rukou v obraně a zlepšit volbu kdy máme jít do koše a kdy přihrát.

Komentář trenéra, M.Kozla: tak kvalitu zápasu zcela určitě ovlivnila sestava hostí, kteří přijeli bez několika hráčů. Naopak za mě musím uznat, že mladší kluci Klatov nehráli vůbec špatně a v mnoha ohledech byli nelehkým soupeřem. My jsme si tak užili zápas bez starostí. Těší mě produktivita střelby z dlouhé vzdálenosti. Dále mě těší kombinace mezi posty a využívání čím dále více prostorů rohů hřiště. Tedy vše, co trénujeme a na čem pracujeme. Bohužel negativem je v obraně přílišné používání rukou a špatná výpomoc ze slabé strany. Nic méně je důležité, že v dnešní době alespoň hrajeme a musíme být vděční za každou minutu zápasu, kterou odehrajeme. Držme si palce, aby to tak vydrželo.“