O uplynulém víkendu čekala náš tým U17 dvojička s posledním týmem tabulky Spartou Praha. Na první pohled by se mohlo zdát, že jde o lehkého soupeře, jenže ani jedna prohra Sparty nebyla jednoznačná. Vždy se jednalo o maximálně patnácti bodový rozdíl, tudíž jsme nesměli nic podcenit.


BK Lokomotiva Plzeň x BA Sparta Praha (95:44)

První zápas jsme hráli jakožto domácí, což byla nesporně velká výhoda. Bylo třeba na soupeře vletět a pokusit se ho „zastrašit“, aby další den, tentokrát ve své hale, nekladl příliš velký odpor. Naši hráči od samého začátku plnili pokyny z lavičky, stěžejní hráče soupeře nenechali dát jediný jednoduchý koš a v útoku hráli s lehkostí a nadhledem. Brzký náskok vyústil v širokou rotaci kádru, kdy dostali prostor převážně kluci ročníku 2006. Je nutno smeknout před soupeřem, který i za beznadějného stavu neupouštěl od svého stylu hry a jel na plno až do konce.

 

BA Sparta Praha x BK Lokomotiva Plzeň (43:80)

Druhý den v Praze se odehrával s lehce odlišným scénářem. Sparta povzbuzená domácím prostředím kladla o poznání větší odpor, jenže my jsme se nezalekli a v poklidu si dokráčeli pro velmi důležité třetí vítězství v řadě. Je třeba dodat, že i v těchto zápasech jsme se dopouštěli zbytečných, někdy i hloupých chyb, ty přicházely ale hlavně od hráčů mladšího ročníku, kteří ještě musí získat velké množství zkušeností.