V sobotu 16.10. zamířil do Plzně ke svým utkáním tým ze spolupracujícího klubu SKB Rokycany.


BK Loko Plzeň x SKB Rokycany (55:19, 51:32)

Vstup do prvního utkání patřil domácím hráčům, kteří hráli disciplinovaně. Soupeře bránili zodpovědně, v útoku hráli nápaditě 1 na 1 a dokázali dobře reagovat na výpomoc dobrým posunem míče a hledáním volného hráče. Tímto způsobem si vytvářeli dobré příležitosti ke skórování, které dokázali ve většině případů proměňovat. Ve druhém dějství nastoupila dominantní hráčka hostí, která je trápila na obou koncích palubovky a nevěděli si s ní rady. Ve druhém poločase však došlo k záměně v sestavě domácích a obraz hry byl odlišný. Třetí dějství, stejně jako první, opanovali modrobílí, kteří předváděli nádherný týmový výkon v útoku a naprosto disciplinovaný v obraně. Čtvrté dějství opanovali také, a to především díky excelentní obraně Tůmy. V útoku pokračovali dále v krásném kolektivním projevu hry.

Úvod do druhého zápasu byl ze strany hráčů ze západočeské metropole velice ospalý a odevzdaný, patřil jednoznačně hostím. Ve druhé půli se však podařilo opět přiložit pod kotel Lokomotivy a ta začala opět úřadovat na obou koncích palubovky.

Komentář trenéra Z. Zemana: „Jsme na kluky nesmírně pyšní za to, že byli po 6 z 8 čtvrtin schopni plnit naše pokyny a hráli disciplinovaně. Myslím si, že k vidění byl velice pohledný minižákovský basketbal, na který byla radost se dívat.“