Výborný vstup do soutěžních bojů zažívají muži B, kteří v rychlém sledu připisují tři výhry.


SKB Rokycany „U19“ x BK Lokomotiva Plzeň „B“ (31:144)

V prvním kole krajského poháru na vlastní palubovce, nicméně po dohodě v roli hostí, naše družstvo nezaváhalo a poučeno z průběhu 1.čtvrtiny loňského vzájemného zápasu dokráčelo k pohodlnému vítězství. O přísun bodů se rovnoměrně podělila celá lavička a slavila postup do II.kola.

BK Klatovy „B“ x BK Lokomotiva Plzeň „B“ (54:88)

K úvodnímu zápasu Západočeské ligy jsme zavítali na palubovku Klatov. Pro naše mladé družstvo první vážnější test, zda-li zvládnou přechod mezi dospělé a jak budou úspěšní. Po prvních pěti odehraných minutách, kdy bylo skóre vyrovnané 7:7, se však naše lokomotiva odbrzdila a nedovolila domácím do konce čtvrtiny žádný bod. Průběžné vedení 23:7 dodalo našim borcům klid a v další části zápasu se dařilo náskok navyšovat. Odměnou pak bylo konečné vítězství o 34bodů.

BK Lokomotiva Plzeň „B“ x BK Lokomotiva Plzeň „D“ (114x45)

V rychlém sledu následovala předehrávka II.kola ZČL a s ní i první derby. Začátek zápasu se nesl v duchu „nám koš nedají“ a po prvních 4 minutách bylo skóre stále 0:0. S prvním košem se ale vše uvolnilo a náskok favorizovaných domácích začal narůstat. Nátlakovou obranou a častou rotací dokráčeli domácí borci k jednoznačnému vítězství.

 

Komentář kapitána Š. Partyngla: „Jsem rád, že se nám povedl vstup do soutěže, kdy jsme dokázali vyhrát všechny zápasy a doufám se tvrdit, že jsme i předváděli líbivý basketbal. Díky těmto výhrám panuje v týmu dobrá atmosféra. Teď máme skoro měsíc zápasové volno, a to musíme využít ke kvalitní přípravě na další zápas, kdy změříme síly s naším „céčkem“.

 Komentář as. trenéra M. Moulise: „Je třeba smeknout před kluky, kteří se po odchodu z dorosteneckých kategorií na basket úplně nevykašlali a dokázali se přinutit k pravidelnému docházení na tréninky i v období, kdy by jen mohli ležet doma a věnovat se „pohodlnějším“ záležitostem. Toto úsilí, zdá se, teď přineslo ovoce v podobě tří suverénních vítězství. Samozřejmě na nás opravdové testy ještě čekají v podobě zaběhlých celků Loko „C“ a Sokolova, já ale věřím, že kluci i nadále budou dělat vše pro to, aby se i s těmito překážkami popasovali jejich stylem. Charakterem, týmovým duchem a neustávajícím úsilím.“

 Komentář trenéra L. Ženíška: „Především musím poděkovat hráčům za tréninkové úsilí, kdy jsme se v přípravném období scházeli v dostatečném počtu a to nám umožnilo natrénovat určité mechanismy nezbytné pro úspěšné zvládnutí zápasů. Jsem moc rád, že se nám vydařil vstup do soutěží jak výsledkově tak herně. Zároveň nám zápasy ukázaly, kde je nutné přidat a to zejména ve čtení obrané součinnosti, doskoku a následného přechodu do rychlého protiútoku. Jinak samozřejmě převládá spokojenost i s tím jak žije kabina, že každý hráč se na zápas těší, chce hrát a bodovat. Nyní nás čeká 3 týdenní zápasová pauza a po ní II.kolo poháru proti našemu zkušenému družstvu „C“. Takže s pokorou do dalšího tréninkového procesu.“