O prvním říjnovém víkendu zavítali do Plzně celky Litoměřic a USK Praha.


BK Loko Plzeň x Slavoj BK Litoměřice (68:82)

Od úvodu bylo jasné, že se jedná o důležité utkání pro oba celky. Vědělo se, že výsledek naznačí o tom, jakým směrem se bude sezóna dále vyvíjet. Začátek byl nervózní z obou stran a vyrovnaný. Lépe ses jej však chopili Litoměřičtí hráči, kteří dokázali proměňovat své šance ke skórování. Na začátku druhého dějství domácí trošku zaspali a nechali si Severočechy utéct na rozdíl větší 10 bodů, opět díky svým nevynuceným chybám a neúspěšným zakončením. Po dobré třetí čtvrtině a začátku čtvrté se ještě dokázali dostat průběžnou remízu. Pak ale nastal opět útlum, sekvence nesmyslných faulů, které posílali litoměřické na čáru trestného hodu, ze které byli takřka neomylní. Na druhé straně tomu bylo podobně, ale exekuce těchto standardních situací končila dost často nepřesně, což pochopitelně vedlo k opětovnému nárůstu rozdílu ve skóre. Hostům, kteří se dostali do psychické výhody se začalo dařit, trefili několik těžkých střel a převážili pomyslné misky vah na svou stranu. Zaslouženě tak vyloupili plzeňský basketbalový stánek.

 

BK Loko Plzeň x USK Praha (43:109)

Vstup do utkání byl z obou stran po herní stránce vyrovnaný. Oba celky si vytvářely dobré střelecké pozice, které si říkaly o proměnění. Bohužel se tak dělo pouze ze strany pražského celku, domácí se trápili ve střelbě a tento fakt se jim nedařilo prolomit. 13 vstřelených bodů za první poločas hovořilo za své. Ve druhé půli už se hrálo pouze o estetickou úpravu stavu. Plzeňští hráči se zmátořili, začali proměňovat některé ze svých střel a podařilo se jim zpomalit dominantní USK, který si připsal vítězství z kategorie jednodušších.

 

Komentář Z. Zemana: „Oba soupeři vyhráli zaslouženě. V sobotu jsme na výhru měli, ale sami jsme se o ni svými chybami a nepřesnostmi připravili. V neděli jsme sehráli se soupeřem herně vyrovnané pouze liché čtvrtiny. Bohužel v těch sudých nás naprosto převálcoval a to je to, čemu se musíme v budoucnu vyvarovat.“