V pátek 1.10. přivítali hráči Lokomotivy na své domácí palubovce celek GBA Sojky Pelhřimov, který disponuje mladým kádrem převážně zahraničních hráčů a prezentuje se moderním, jednoduchým basketbalem.


BK Loko Plzeň x GBA Sojky Pelhřimov (66:76)

Úvod utkání patřil hostujícímu celku, jehož hráči těžili ze své hry 1 na 1 a přehrávali tak hráče domácích. Těm se navíc nedařilo v útoku a doslova bojovali sami se sebou. Konali jednu chybu za druhou a měli obrovský problém s přechodem presu hostí a organizací útočných akcí. Výsledkem toho bylo pouze 12 vsítěných bodů v prvním dějství v podání Lokomotivy. Ve druhém dějství už se hráči v bílém zmátořili a začali se dostávat do hry. Začali hrát disciplinovaněji a už si i byli schopni poradit s obranou soupeře a využívali svých fyzických parametrů. Ve druhé půli k tomu všemu přidali ještě zlepšenou obranu a dokázali se dostat na dostřel soupeři. Jejich vůle k obratu byla znatelná. Bohužel vždy po dobré sekvenci přišla i sekvence nepovedená, kdy několik naivních ztrát a nevhodných rozhodnutí pelhřimovští potrestali rychlými protiútoky a upevnili si tak svou pozici v čele utkání. Jihočeši tak dokázali své vedení uhájit a dokráčeli si pro vydřené, ale zasloužené vítezství.

 

Komentář Z. Zemana: „Je škoda, že se nám nepovedlo další vyrovnaný zápas dotáhnout do vítězného konce. Bohužel nás vždy srazily do kolen vlastní chyby. Právě na jejich odstranění budeme muset s kolegy zapracovat.“