V neděli 26.9. odpoledne dohrávali minižáci U11 v okleštěné sestavě 2 utkání proti tachovským holčičkám, které hrály svá první utkání a odehrály je se ctí.


Slavoj Tachov x BK Loko Plzeň (9:60, 13:86)

Do utkání vstoupili chlapci plni odhodlání sehrát svá soutěžní utkání po dlouhé době a bylo to vidět. Hráli s obrovskou chutí včetně nových hráčů, kteří hráli svá první klání. Každý chtěl hrát na koš, hledal své volné spoluhráče a snažil se odpovědně bránit svého hráče. Vytvářeli tlak na děvčata z Tachova a získávali jeden míč za druhým. Jak to již v této kategorii bývá zvykem, trápila je úspěšnost zakončení. To však rozhodně nezhatí pozitivní dojmy, které si chlapci z první hracího víkendu odnesli.

 

Komentář trenéra Zdeňka Zemana: „Jsme nesmírně rádi, že jsme měli možnost po dlouhé odmlce sehrát soutěžní utkání. Kluci nám dělali obrovskou radost, hráli velice týmově a vypořádali se s absencí některých klíčových hráčů. V obraně sice několikrát zaspali, ale věříme tomu, že tuto nedůslednost dokážeme brzy napravit. Navíc je super, že se paním trenérkám v Tachově povedlo dát dohromady spoustu děvčat, které mají chuť do sportu a je to na nich vidět. Bojovaly jako lvice. A v poslední řadě bych rád vyzdvihl atmosféru, která na zápasech panovala. Všichni rodinní příslušníci na slušně zaplněné tribuně fandili krásnému sportu ve velice férovém duchu a panovala zde krásná atmosféra, jak by tomu mělo být všude.“