O prvním hracím víkendu kategorie U19 do Plzně zavítaly jihočeské celky z Písku a Jindřichova Hradce. I navzdory dlouhé hráčské odmlce byly oba týmy z jihu v pozicích mírných favoritů.


BK Loko Plzeň x Sokol Písek Sršni (85:101)

Již od prvního okamžiku utkání bylo jasné, že se bude na co dívat. Oba celky předváděly moderní, rychlý basketbal v obrovském tempu. Bylo jasné, že jestli nějaký tým bude lepší, tak opravdu o maličký kousek, což se také naplnilo. Prakticky ve všech aspektech utkání se jednalo o vyrovnaný souboj, až na jednu jedinou věc, kterou byl útočný doskok. Tam Sršni řádili a díky tomu si zařídili obrovské množství druhých šancí, ze kterých dokázali ve většině případů těžit. Tento faktor byl pro průběh celého utkání zlomový. Písečtí si tak doslova doskákali pro první výhru v sezóně, která je však stála obrovské množství sil.

 

BK Loko Plzeň x GBA Lions Jindřichův Hradec (88:95)

Domácí hráči taženi excelentně hrajícím Faustem drželi krok s jindřichohradeckou legií do posledního momentu utkání. Bohužel vždy, když už měli vedení na dosah začali páchat často nevynucené chyby plynoucí z nedostatečné zápasové vyhranosti, které na této úrovni bývají nemilosrdně trestány. Pozitivem však je, že se dokázali poučit z chyb z klání sobotního, ale tentokrát je srazila do kolen úspěšnost střelby, která hovořila jednoznačně v jejich neprospěch. Tyto fakty nakonec dokázali převážit pomyslné misky vah na stranu hostů.

 

Komentář technického vedoucího Zdeňka Zemana: „Za realizační tým musím říci, že jsme na kluky hrdí za to, co v obou utkáních předvedli. Ano, kluci udělali obrovské množství chyb, ze kterých je třeba se poučit a příště se jim vyvarovat, ale rozhodně se nemají za co stydět.“