Náš celek U14 absolvoval, jako poslední část přípravy na sezonu 2021/22, turnaj na Tygrech Praha o uplynulém víkendu. Z naší strany by šlo turnaj nazvat, dvě tváře, nebo noc a den. Páteční program, kdy jsme sehráli zápasy s týmy z Litoměřic a Liberce byly z naší strany mdlé, nesoustředěné a polovičaté. Na hráče zcela určitě dopadl pocit uspokojení po turnaji v Děčíně, kde jsme sehráli před týdnem super turnaj a představili se v extraligové kvalitě. Jenže oba naší páteční soupeři na Tygrech na nás nastoupili bez bázně a hany. Se vší úctou k nim, bylo patrné, že kvalita je na naší straně, ale naopak kluci z Litoměřic a Liberce nám jasně ukázali, že bojovnost, snaha a touha může být více než krásný driblink a skills. Doslova by šlo říci, že v pátek jsme utrpěli 2 vítězství.


Sobotní program byl, ale zcela o něčem jiném. Čekali nás zápasy se špičkou, s NH Ostrava a BK Pardubice. Sice jsme oba zápasy prohráli, ale náš projev byl naprosto odlišný od pátku. Zvedli jsme se a naše zápasy měli opět extraligovou kvalitu. Především pak zápas s BK Pardubice byl doslova „BOMBA“. Sice jsme prohráli jen o 1 bod, ale ty prožité emoce, ty návraty do zápasu kdy jsme prohrávali i 10 bodů, jsou pro růst hráčů nenahraditelné.

Nedělní utkání o 3 místo s domácími Tygry bylo bohužel jen formalitou. Domácí celek byl značně poznamenán marodkou klíčových hráčů. Nám tak tento zápas dal možnost vyzkoušet určité herní varianty a bohatě minut dostali hráči z lavičky. Nutno dodat, že nikdo nezklamal, ba naopak, někteří doslova nadchli.

Komentář trenéra, M.Kozla: velmi náročný program letošní přípravy jsme zakončili turnajem, který měl především kluky zatížit, dostat je do nepohody, aby si prožili jaké to je prohrávat nebo hrát špatně. Sice jsem nedoufal, že to budeme plnit až tolik, poněvadž v pátek jsme hráli snad nejhůře co jsem u tohoto týmu. Jenže naopak sobota byla „eňo ňuňo“, pecka. Zápas s Otravou jsme tahali za kratší konec, tlak jejich hráčů v obraně byl enormní a bylo dobře, že jsme ho v rámci přípravy poznali. Naopak zápas s Pardubkama byl něco extra. Sice prohra o 1 bod, ale i přes prohru vidět úsměv na tvářích všech kluků, kteří prostě po páteční bídě povstali z popela byla vlastně výhra. Poslední zápas s Tygry byl, co se týče výhry formalitou, ale pro nás velkou zkušenou. Mraky prostoru dostali hráči z lavičky a rozhodně nezklamali. Co mě, ale mrzí je to, že jsme nebyli těšně před sezónou v plné síle. Bohužel se při rozcvičování před prvním zápasem turnaje zranil náš kapitán David Kozel a především v zápasech s Ostravou a Pardubicemi jeho nepřítomnost byla znát. Nyní poladit detaily, lehce zrehabilitovat a příští víkend jdeme na věc. Držte nám palce.“