V neděli 13.6. se náš nově sestavený tým U14 (ročník 2008) rozjel po COVID pauze, která trvala cca 7 měsíců, k basketbalovým zápasům. Náš spolupracující klub BK Klatovy pořádal jednodenní turnaj, kde jsme se postupně utkali s Jiskrou Domažlice a domácími BK Klatovy.


Hodnotit zápasy a psát zde výsledky by bylo po takové pauze vůči všem klukům ze všech klubů značně nefér a myslím, že i zcela zbytečné. Důležité bylo, že si kluci konečně po takové době zahráli, že mohli zažívat ty radosti, čelit dílčím nezdarům a hlavně se prát s vlastní psychikou. Mohli si spolu pokecat, udělat sem tam nějakou tu bejkárnu a prostě prožít to co nemohli prožívat třičtvrtě roku.

Komentář trenéra, M.Kozla: za sebe musím říci, že já se těšil snad více než kluci. Až když samotný turnaj začal a mohl jsem se potkávat s rodiči, ostatními trenéry, klábosil o všem možném, tak jsem si uvědomil jak mě to trénování a vše s tím spojené vlastně chybělo. Pokud bych měl hodnotit samotné výkony, tak to nebylo zas tak zlé. V čem, ale vidím největší posun k lepšímu, je naše fyzično a dynamika. S oběma těmito vlastnostmi jsme v minulosti měli problém a poměrně často jsme i díky nim zápasy prostě prohrávali. Je paradox, že právě pauza díky covidu a maximální snaha trenérského týmu kolem družstva zachovat tréninky po celých 7 měsíců ve dvojících, v zimě a mrazu, dešti a větru, nám v tomto směru strašně pomohla. Nebyl prostor na basket, tak přišla na řadu atletika, posilování, stabilizace, dynamika a celkové fyzično. Postupně kdy se vše rozvolňovalo a mohl se dělat i basket, tak jsme z toho nepolevili. Dále jsme zachovali domácí cvičení a nabádáme hráče, aby ve volných dnech posilovali, běhali, prostě makali. Jsem přesvědčený, že právě to, nám strašně ve zlepšení fyzična pomohlo. Dalším krokem, pak je pravidelné 30-ti minutové posilování 4x týdně před každým tréninkem a světe div se, ono to ty kluky už i baví. Možná mám růžové brýle, ale dnes jsme podle mě předváděli hru na cca 50% své výkonnosti. Do toho chyběli zranění hráči Kozel, Musil, Benedikt, během druhého zápasu se zranil slušně hrající Kudrlička, to vše dělá z tohoto krátkého turnaje zajímavé zjištění a nastartování další práce.“