V sobotu do Plzně zavítal celek složený z chlapců i děvčat reprezentujících Holýšov. V neděli borci z Lokotky poměřit síly s klatovskými děvčaty.


BK Lokomotiva Plzeň x BKK Holýšov (48:24, 42:18)

Úvod obou sobotních utkání patřil jednoznačně domácím, kteří diktovali tempo. Agresivní obranou vytvářeli tlak na soupeře a nutili jej ke ztrátám, ze kterých profitovali rychlými protiútoky zakončovanými krásnými kombinačními akcemi. Hosté sbírající své první zápasové zkušenosti se však nebáli ukázovat, co se naučili. V postupném útoku se domácím konečně dařilo vnímat rozmístění svých spoluhráčů a jejich pohyb bez míče. Na obou stranách kurtu byly k vidění krásné basketbalové momenty.

 

BK Klatovy dívky x BK Lokomotiva Plzeň (19:51, 38:64)

Obě nedělní utkání psala svůj příběh ve velice podobném duchu. Oba celky hrály krásný, agresivní minižakovský basketbal 1 na 1, tak jak by to mělo být. Hosté dokázali však lépe promítnout do své hry tvrdou tréninkovou práci a zápasové zkušenosti. O trochu lépe bránili stěžejní hráčky Klatov. Přechod na útočnou polovinu prováděli sobě vlastním kombinačním způsobem, který ústil v jednoduchá zakončení. Je pochopitelné, že tyto prvky byly doprovázeny velkým množstvím nepřesností. Nepřesné přihrávky, neproměněné dvojtakty, zaspání v obraně. To všechno jsou však věci, které k minižákovské hře nepochybně patří. 

Pochvalu si zaslouží oba celky za svou předvedenou férovou, ale tvrdou hru. 

Rozhodčí, který utkání vedl, také odvedl výbornou práci a ukázal svůj cit pro minibasket.