Tento svátkem prodloužený týden přinesl první zápasy pro nově sestavené družstvo LOKO „B“ z mladých odchovanců našeho klubu.


Loko „C“ – Loko „B“ 80:61

První soutěžní zápas a hned proti bývalým trenérů, hráčům, kteří již něco odehráli ve vyšších soutěžích. Uff! Náročný start. Naši borci po měsíční přípravě s enormní touhou uspět vletěli do zápasu. Avšak soupeř není z těch, co by se nechali. Trenér domácích Marek Kozel zkušeně střídal sestavu, tak aby nikdo nebyl ve stavu fyzické nedostatečnosti. Nadstandardní zápas ZČL. Domácí po celý zápas udržovali vedení, ale nemohli nic vypustit, naši borci byli na dostřel. Až v poslední čtvrtině, kdy už docházelo k vyfaulování našich hráčů, domácí více odskočili. Z našeho pohledu jednoznačné ověření si, že tréninková píle, snaha, nasazení a dodržování nacvičeného je cesta pro úspěch v dalších zápasech. Odkaz na statistiky

Loko „B“ – Rokycany „U19“ 115:52 (20:24, 60:32, 81:39)

Druhý zápas přivedl na naší domácí palubovku pro první kolo poháru dorostence Rokycan, za které hrají i někteří hráči z naší tréninkové skupiny. Takže mladí proti mladým s tím, že na naší straně byla cítit již větší herní, taktická a individuální vyspělost. Začátek zápasu ale jednoznačnému výsledku vůbec nenasvědčoval. Soupeř po našem vedení přešel na zónovu obranu a proti tomu mají asi naši borci nějaké trauma. Rozklepané ruce, přihrávky do autu, nesoustředěnost a první čvrtinu překvapivě prohráváme 20:24. Z početného publika nespokojené hlasy. No žádná bouřka nebyla, prostě nevyhranost a bylo potřeba na to jít jinak. Do druhé čtvrtiny jsme prostřídali, domluvili taktiku a šlo se na věc. Druhé hrací období skončilo jednoznačně 40:8 a bylo po zápase. V druhém poločase byl již čas na různé taktické varianty včetně signálu na zakončení smečí v posledních vteřinách zápasu. Tato výhra nás posouvá do 2.kola a naším příštím soupeřem bude zase naše „céčko“. Odkaz na statistiky

Komentář trenéra L.Ženíška:

"Musím přiznat, že pro mne nebylo jednoduché čelit hned v prvním soutěžním zápase našemu „C“ týmu… V loňském roce po mém interním rozhodnutí ukončit svoje působení na Slavoji přišla nabídka od Marka Kozla podílet se na tréninkovém procesu u již zmíněných mužů „C“, kam začali ve větší míře docházet i mladí hráči. Tato, byť nedokončená sezona mi vlila zpět již ztracenou energii pro „dospělý“ basketbal a vzpomínka na poslední vítězný zápas nad Sokolovem ve mně zůstane dlouho. Nikdo si na nic nehrál, vše fungovalo jak má. Chlapi děkuji! V průběhu roku bylo zřejmé, že počty mladých budou přibývat a bylo by vhodné pro ně vytvořit samostatné družstvo, tak, aby mohli pokračovat s tímto krásným sportem. Pro mě osobně i nová trenérská výzva. 

A teď již zpět k hodnocení: zápas proti našemu „céčku“ přinesl enormní tempo a fyzické nasazení na obou stranách. Mladí se snažili dokázat, že se s nimi musí počítat, avšak stále je zde ještě prostor pro zlepšení jejich výkonu. Je vidět, že jdeme správným směrem. V zápase, pokud jsme se drželi natrénovaných věcí do útoku, jsme byli konkurence schopní, hra měla řád a my byli stále na dostřel. Velké rezervy vidím v útočném a obraném doskoku, vnímáni prostoru při obraně hráče bez míče a následné reakci na pohyb. Klíčoví hráči pro útok nemohou dohrávat třetinu zápasu v ohrožení 5ti osobních chyb, nebo být už vyfaulovaní. Agresivita a zaujetí, musí být v souladu s pravidly a určitou technicko/taktickou dovedností. To je to, na čem musíme pracovat společně. V druhém zápase 1.kola poháru proti věkově ještě dorostencům se v první čtvrtině nedařilo, nacvičené věci moc nevycházely ať již z důvodu špatného rozestavení nebo rozhodnutí. Třikrát hozená přihrávka do autu, uf, náročné to ustát a neseřvat vše okolo… Od druhé čtvrtiny jsme zjednodušili naší hru, opřeli se o zónový press a při vší úctě k soupeři, ten již neměl nárok. Byla zde příležitost pojmout zápas jako další tréninkový proces. Co nás tíží jsem již popsal. Družstvo zasluhuje pochvalu, za fungování v tréninkovém procesu i za předvedenou hru v obou zápasech. Musím poděkovat i svému asistentovi Matěji Moulisovi za podněty a práci pro družstvo a samozřejmě divákům, kteří si našli na oba zápasy cestu v hojném počtu bohužel však na nějakou dobu naposledy."