První hrací víkend extraligy U19 přitáhl do Plzně velice silný celek z Prostějova. Brno, které měli modrobílí vyzvat v neděli, své utkání odložilo z důvodu rozsáhlé absence hráčů. Do utkání nemohl zasáhnout Vašek, který zažívá poslední dny své karantény a po menších zraněních či nemocech se vraceli Tkach, Winter a Strejček.


BK Lokomotiva Plzeň x BCM Orli Prostějov (77:103)

Úvod utkání byl ze strany domácích plný nervozity, strachu a nedůvěry ve své schopnosti, což se promítlo rychlým vedením hostujícího celku. Po time-outu se z této fáze hráči Lokomotivy trochu oklepali a začali svému soupeři vzdorovat. Nevěděli si však rady se zastavením rychlého protiútoku Orlů a jejich nátlakovou obranou plnou zdvojování. Tyto 2 faktory a přesná střelba z dlouhé vzdálenosti pomohly k vytvoření poločasového vedení 34:52 v neprospěch Západočechů.

Ve druhé polovině už se podařilo domácím alespoň částečně přibrzdit přechodovou fázi svého soupeře a vymanit se z jeho tlaku. Díky tomu byla k vidění už o něco vyrovnanější druhá půle utkání, ve kterém zaslouženě vyhrál celek z Olomouckého kraje.

Na toto utkání si našlo svou cestu velké množství diváků, kteří byli odměněni velice pohledným a atraktivním juniorským basketbalem.

Komentář asistenta trenéra Zdeňka Zemana: „Úvod utkání byl z naší strany značně nervózní. Ve druhém dějství jsme se dostali několikrát na dostřel, ale soupeři se vždy podařilo odskočit díky nějakému snadnému koši z rychlého protiútoku. To nás zlomilo. Ve druhém poločase už si náš soupeř svůj náskok s přehledem pohlídal a zaslouženě si dokráčel pro vítězství. Nám utkání opět ukázalo naše slabiny, na kterých pochopitelně zapracujeme. Děkujeme našim fanouškům, jejichž počet se rapidně zvedá a nám to dělá obrovskou radost.“