Ve druhém kole první basketbalové ligy mužů zvítězili hráči Lokomotivy nad celkem GBA Sojky Pelhřimov 101:86.


BK Lokomotiva Plzeň x GBA Sojky Pelhřimov (101:86)

Do zápasu vstoupili o něco lépe domácí, kdy především v ofenzivě táhlo Plzeň duo Aušprunk-Zeman. Hostující Sojky se však držely na dohled a po první čtvrtině svítilo na výsledkové tabuli skóre 24:20 pro domácí. V druhém hracím období byl k vidění neuvěřitelně vyrovnaný basketbal, kdy na každý bodový nápor Západočechů dokázali hostující hráči reagovat, především lotyšský křídelník Feierbergs svoji přesnou střelbou zpoza tříbodového oblouku, ale do poločasové přestávky vstupovali v lepší náladě svěřenci trenéra Eismana s vedením 51:47.

Druhý poločas začali o něco lépe hosté, kteří především zlepšili obranu. Podařilo se jim nepustit do hry nejlepšího střelce domácích Karla Aušprunka a zpomalit hru Lokomotivy. Další nepříjemností pro coache Eismana pak bylo vyfaulování domácího Sůvy, který velmi dobře dirigoval hru, a jeho tvrdá obrana znamenala pro hosty velké starosti. Poslední čtvrtina začínala prakticky od nuly, kdy oba celky měly shodně 67 bodů. Poslední čtvrtina ovšem byla zcela podle not, které si připravila družina Erika Eismana. V tomto hracím období vycházelo Západočechům prakticky vše. Koncert v útoku, kdy dokázali dát, do té doby velmi dobře fungující obraně hostů, 34 bodů a dosáhnout tak i na stobodovou metu, musel těšit nejen lodivoda Eismana, ale i přítomné diváky. Lokomotiva Plzeň si tak připisuje druhé vítězství v řadě a příští týden ji čeká ambiciózní pražská Slavia.

 

Komentář trenéra Eismana: „Věděli jsme, že nás nečeká lehký zápas, GBA je projekt, který každý rok přestavuje spoustu nových hráčů, ale jsou mladí, talentovaní, dobře trénovaní a vždy hrají velmi atleticky a agresivně. Jsem rád, že kluci dodrželi co jsme si před zápasem říkali, že jsme venkovní vítězství doma dokázali potvrdit. V utkání nás zlobila střelba z dlouhé vzdálenosti, ale ukazujeme, že jsme už vyspělý tým, a když se nedaří z dálky, dokážeme si pomoct jinak. Podali jsme velmi dobrý kolektivní výkon a každý jeden z hráčů si zaslouží velké uznání. Další obrovské dík pak patří našim fanouškům, kteří nás přišli podpořit. V příštím kole nás čeká těžký soupeř v podobě Slavie, ale věřím, že pokud podáme opět kolektivní výkon, tak můžeme přivézt další vítězství.“

 

Sestava a body Plzně: Aušprunk 25 + 10 doskoků; David 23; Honomichl 19 + 10 doskoků;

Zeman 15 (střelba z pole 6/6); März 9; Sůva 4; Suchý, Karlíček a Bureš po 2; Baselides,

Kohout a Novotný 0