V sobotu 19.9. se vydali plzeňští minižáci ke dvěma utkáním do Kraslic. Ještě nikdy se s tímto soupeřem nesetkali a tudíž netušili, co od něj mohou čekat. Realita je však velice potěšila.


 TJ Sokol Kraslice (mix) x BK Lokomotiva Plzeň (67:85, 49:67)

Vstup do obou utkání byl velice vyrovnaný z obou stran. K vidění byl krásný minižákovský basketbal plný pohledných individuálních akcí ve hře 1 na 1, ale i skvostných kombinací založených na principu hoď a běž. Jak to tak bývá, ze strany hostí nebyla však vidět pouze pozitiva. Někteří hráči mají stále sklony k individualistické hře. Naopak další hráči mívají tendenci se na hřišti schovávat, což jim pochopitelně škodí. Ve prospěch hostí rozhodla pravděpodobně široká rotace hráčů a také jejich repertoár individuálních dovedností, který převážil fyzickou dominanci kraslických. Borcům z Lokotky se dařilo i ve střelbě z pole, což jim pochopitelně výrazně pomohlo v cestě za vítězstvím.

 

Komentář asistenta trenéra Petra Suchana: "Zasloužené vítězství z naší strany. Mám obrovskou radost z našeho herního projevu, především na obranné polovině, kde si kluci doslova vítězství vydřeli. V neposlední řadě bych rád pochválil domácí za to, jakým způsobem se na hřišti prezentují, ať už na útočné či obranné polovině hřiště. Kéž by takových utkání bylo v sezóně více."