O víkendu se odehrál přípravný turnaj v Litoměřicích nesoucí název „Štít města Litoměřice“, kterého se zúčastnily celkem 4 týmy.

Sokol Vyšehrad, Slavoj BK Litoměřice, BK Lokomotiva Plzeň a zahraniční Dresden Titans.

Hráči Lokotky odjeli z toho turnaje neporaženi název klubu tak bude navždy vyryt do podstavce honosného poháru.


V sobotním semifinále čekal na západočeskou legii tým z německých Drážďan, od kterého všichni očekávali, že se bude prezentovat silovou hrou. Tento předpoklad se naplnil a plzeňským tento způsob hry dělal obrovské problémy. Navzdory tomu si však díky skvělým pasážím, které zdobil rychlý přechod na útočnou polovinu, dokráčeli pro vítězství 90:80. Nutno však podotknout, že průběh celého utkání kontrolovali a vedli v něm až o 25 bodů.

Nedělní finálové utkání proti domácím Litoměřicím slibovalo vyrovnanou bitvu od prvních minut. Průběh takový ale rozhodně nebyl. Tým hostů do utkání vlétl a šokoval soupeře hrou, kterou se prezentoval. Výborná obrana, rychlý přechod do útoku a v neposlední řadě i dobrá organizace postupného útoku, to jsou hlavní faktory, které ovlivnily průběh zápasu ve prospěch modrobílé družiny. Již v první čtvrtině si vytvořila náskok 10 bodů, který se v některých pasážích vyšplhal i na hranici 20, si už nenechala sebrat a poměrně překvapivě snadno zvítězila poměrem 63-75.

Komentář asistenta trenéra Zdeňka Zemana: „V sobotním semifinále jsme se dost trápili, ale vítězství jsme doslova urvali. V neděli, to byl projev úplně jiný, za což jsem nesmírně rád a myslím, že jsme si došli pro zasloužené vítězství. Ve čtvrtek nás čeká ještě přípravné utkání proti pražské Slavii v Brandýse nad Labem a uzavřeme to celé zápasem proti druholigovým Rokycanům, které přivítáme ve středu 16.9. na domácí palubovce. 18.9. pak začínáme 1. ligu utkáním na Vyšehradě, kde doufám, že odstartujeme sezónu tím nejlepším možným způsobem.“