Název článku malinko vzpomíná na dekádu minulou, kdy v našem mládí staří a ostřílení matadoři říkávali, že při jakýchkoli problémech se prostě vyhrává. Jako by snad štěstěna pak při samotném zápase sedla na tým, který měl doposud smůlu prakticky v čemkoli. Pokud tomu tak je, tuto sezonu musí být naše tým U14 a U13 šampiony NBA, poněvadž doposud se těmto celkům lepí smůla na paty.


A jaká smůla to je? Zrušené soustředění po dvou dnech. Následný klid v době kdy všichni zbrojí, trénují a pracují. Další náhradní již domluvné tréninky opět zrušeny. To vše díky střevním problémům, které se u našeho týmu U14 a U13 točí jak nudle v bandě.

Jenže co nás nezabije, to nás posílí. Kluci a vedení týmů jako by se semklo. V klubu pomohli trenéři od extralig, kondiční trenér klubu, aby se stanovil co nejlepší tréninkový plán, jehož cílem je za 14 dní natrénovat to, co mělo trvat skoro celý srpen. Ještě, že všichni milujeme výzvy.

Na druhou stranu vše zlé je k něčemu dobré. Kluci v obou týmech to až neskutečně semklo. Tréninky mají velký náboj, účast 100%. Dokonce i nepopulární fyzické věci kluci kousají s nadšením, no s nadšením asi ne, ale berou je lépe než jindy.

Komentář trenéra, M.Kozla: tedy to co letos jsem snad nezažil nebo to alespoň nepamatuji. Ani nevím, zda někdo kolem nás někdy byl nucen rušit soustředění hned v jeho počátku. Na druhou stranu musím říci, že u mě samotného to ukázalo ukryté rezervy. Po prvotním šoku, jsme dali hlavy dohromady, upravili styl hry, styl trénování, který se naprosto liší od dob minulých. Tento MIX pak přinesl něco nového jak pro nás trenéry tak pro kluky samotné. Zažehlo nám to takovou tu jiskru, kterou pamatuji na samotném našem začátku, když klukům bylo 8 let. Sezona bude pro nás těžká, velmi těžká. Tým U14 bude tvořen převážně z kluků ročníku 2008 a jen sedmi hráči kmenového ročníku 2007. Naopak tým U13 bude tvořen kluky 2008, kteří ale mají méně zkušeností nebo jsou začátečníci a pak kluky mladšími. Pro všechny tedy rok, kdy dostaneme do hry cca 34 dětí. Všichni dostanou vrchovatě minut nejen na tréninku ale i na hřišti. Budou moci ukázat co v nich je a i když chceme samozřejmě vyhrávat, tak to ale není prioritou. Hlavním cílem je kluky v dostatečném množství dostatečně připravit na ten velký basket, který je čeká v kategorii U17, U19 a mužích. Jak říkám vždy, tak nám držte palce“