V neděli 28.6. se náš celek U14, kluci ročníku 2007 a 2008 účastnil turnaje, pořádaného naším klubem pro naše SPS centra. My jsme šli do turnaje prakticky na zkušenou a zpětně musíme uznat, ještě že turnaj proběhl, poněvadž nám to ukázalo, co nás v budoucnu čeká.  Tou budoucností je myšlena sezona 2020/21, ve které budeme hájit naše barvy v lize U14 převážně s mladšími kluky ročníku 2008. Turnaj byl tak pro nás měřítkem toho co nás čeká. No a co jsme zjistili? Síla, rychlost, dravost, kolektivní obrana, zkrátka již to nebude minižactvo kde stačilo obalamutit svého obránce a jupí do koše k pohodlnému zakončení.


I přesto, že jsme na turnaji prohráli s SKB Rokycany a i naším budoucím konkurentem v lize U14 s BK Klatovy a musíme i přiznat, že jsme porážky nesli těžko, tak je super, že turnaj byl. Ty zkušenosti jsou k nezaplacení. Prakticky ihned druhý dne jsme si s trenéry sedli a začali kout tréninkový plán, který nás posune a připraví na ligu U14.

Na druhou stranu, musíme konstatovat, že je úžasné, že i přes velký počet mladších kluků dokážeme být konkurence schopni i proti až o 2 kategorie starším klukům.

Komentář trenéra, M.Kozla: jak se píše v nadpisu a samotném článku, turnaj byl pro mě samotného velkou zkušeností. Všichni jsme si uvědomili jak zásadní je přechod z minižactva do žactva. Jaký rozdíl v pojetí hry, fyzičnu a rychlosti v těchto kategoriích je. Že najednou naše technická vyspělost a chápání hry nemusí stačit. Že hrubá síla je někdy více než krásná střela nebo uvolnění. Ještě že tedy turnaj byl. Ano přiznám, byl jsem naštvaný především za výkon ve druhém poločase proti BK Klatovy, ale kdo mě zná tak ví, že právě tento poločas mě samotného posílí. Již mám v hlavě změnu modelu letošního soustředění, celkově jinak pojmu přípravu před sezonou, mnohem více se začnu věnovat taktice a jsem přesvědčen, že naše konkurence schopnost v lize U14 v sezoně 2020/21 bude na takové úrovni, že se budeme s klukama prát jako lvy o postupová místa do extraligy U14. Všem kolegům trenérům, hráčům a rodičům všech kategorií přeji krásné léto, pohodové prázdniny a na viděnou pod bezednými koši v sezoně 2020/21.“