Dalšími dvěma důležitými duely pokračovala extraliga kadetů. O víkendu jsme na domácí palubovce přivítali dva týmy z vrchních pater extraligy, kteří již mají jistou účast ve vyřazovacích bojích. Pro šanci na postup jsme potřebovali urvat dvě výhry, jak v sobotu s oslabeným týmem Sokola Pražského, tak v neděli s týmem BA Nymburk.

Loko - SOPR 85:77

Tým z hlavního města Prahy k nám dorazil bez dvou velkých opor a to bylo na jejich výkonu znát hned od první minuty. My jsme dobře vstoupili a dokázali dobře organizovanou hrou v útoku vyhrát první čtvrtinu a hlavně vstřelit 29 bodů. Do poločasu se hra vyrovnala a poločasové vedení o dva bylo vypovídající. Od poločasu se na hřišti svedla opravdová bitva a my jsme na konci urvali výhru hlavně díky fyzickým silám. 

Loko - BA Nymburk 60:69

V případě nedělní výhry by se nám naskytla jedinečná možnost trošku odskočit soupeřům v boji o osmou pozici a tím si připravit dobrou výchozí pozici na poslední dvou utkání. Do zápasu jsme naskočili zdravě nažhavení, ale neproměněné čtyři jednoduché šoupáky a hlavně obdržených 7 bodů s klaksonem nám sebrali vítr z plachet na celý první poločas. I tak jsme dokázali první poločas vyhrát nejtěsnějším možným rozdílem.