V pátek 28.2. dohrával náš tým U12 poslední zápasy letošní soutěže, derby, proti BK Klatovy na domácí palubovce. V zápasech mimo dobrého basketu, boje o každý centimetr hřiště a maximálního vypjetí šlo také o titul Krajského přeborníka. Ani jeden zápas jsme nezvládli, oba prohráli a titul tedy letos směřuje do Klatov. Nic méně k okolnostem, kdy jsme nastupovali ve velmi pochroumané sestavě a ještě během druhého zápasu odpadli další 2 kluci základní rotace, musíme zápasy hodnotit velmi pozitivně. 


  • 1.zápas: Loko – Klatovy 49:52
  • Do zápasu jsme nastupovali s respektem. Nejtěžší bylo kluky správně naladit a motivovat. Někteří z nich byli evidentně zaskočeni, když do šatny bez věcí dorazili Kozel a o berlích Klička a Štuksa nedorazil vůbec. I přesto jsme klukům kladli na srdce, že se nic neděje, že musíme hrát s odvahou a beze strachu. Samotný nástup nebyl špatný. Dařilo se nám pronikat obranou soupeře, ale proměňovat již taková pohoda nebyla. Košů s kontaktem, ale i bez kontaktu jsme mohli a hlavně měli proměnit mnohem více. To, že jsme zpočátku byli díky našim absencím zaskočeni my, se pomalu, ale jistě začalo měnit. Najednou jakoby kluci z Klatov byli zaskočeni, že i oslabený soupeř vzdoruje. Během 3. a 4. čtvrtiny jsme šli i do zhruba 6 bodového vedení a vše vypadlo snově až vítězně. Jenže v tento moment jsme neproměnili 2 šoupáky a udělali několik nevynucených chyb a Klatovští borci se chytli a vycítili šanci, kterou využili. My jsme i přes enormní snahu neměli dostatek vnitřní síly na obrat a zápas jsme prohráli.
  • 2.zápas: Loko – Klatovy 48:56
  • Druhý zápas se odvíjel podobně jako první, bojovalo se o každý centimetr palubovky. Bohužel se nám ale během zápasu zranili další 4 hráči, a to už byla velmi citelná ztráta. My jsme však i přes toto citelné oslabení dále bojovali a dýchali Klatovům na záda. Klatovy si však konec zápasu pohlídali a po právu si připsali i druhou výhru.

 

Komentář trenéra M.Kozla: již jsem to někde psal a musím se opakovat. Jak byla loňská sezona úžasná a nebylo nemocných a zraněných a s tím přišli logicky i výsledky, tak letos máme opravdu smůlu. Na našich výkonech se to samozřejmě podepisuje. Na druhou stranu když jsem viděl, jak dokážeme i bez hráčů, kteří tvoří základní osu týmu konkurovat, že jsme i přesto sahali po výhře, mohl bych být spokojený. Jenže to já skoro nikdy nejsem. Je velká škoda, že nemáme takovou výkonnostní podporu od mladších jako má právě Klatovský tým U12. Dalším faktorem je jakási negativnost, naštvanost, která se v dílčím nezdaru během zápasu u některých projevuje tím, že vidíme kroucení hlavou, kopání do věcí, kopání do země apod. Kluci si zvykli vyhrávat, dominovat, ale to prostě stále nejde. Porážky jsou třeba, posouvají nás dál. Nejvíce musíme zapracovat na hlavě, na tom, aby pak určitá nasran….. klukům nezastírala mozek, reflexy a rozhodnutí. Baví mě rivalita s BK Klatovy a jsem doslova šťastný, že ji máme, oba celky to posouvá. Závěrem bych chtěl pogratulovat týmu BK Klatovy k titulu Krajského Šampióna a jsem přesvědčený, že výhra kluky z Klatov namotivuje k další práci a to je dobře pro samotný basket a pro náš kraj. Jak psal v článku kolega trenér p.Ing.Svojanovský, je velká škoda, že na MČR nemohou jet oba naše týmy, poněvadž ostudu neudělá ani jeden.“