O uplynulém víkendu čekaly naše kadety poslední zápasy základní části a možná i poslední zápasy sezony.
V hale bývalého SG na Slovanech jsme změřili síly s Přešticemi a Domažlicemi.


LOKO vs Přeštice
V tomto zápase jsme měli soupeři co oplácet, na jejich palubovce jsme smolně prohráli o 1 bod, takže byla na našich hráčích vidět obrovská chuť hrát a vrátit soupeři porážku.
Přeštice se celou sezonu prezentují velmi zataženou obranou a rychlým protiútokem, ze kterého dávají většinu svých bodů.
Náš tým byl však připravený a v prvním poločase se nám díky dobrému pohybu všech hráčů dařilo rozebírat obranu soupeře a proměňovat volné střely. V poločase náš tým vedl rozdílem 20 bodů a hráči byli nabádání, aby pokračovali ve stejné hře a nasazení. Bohužel se stal pravý opak, nikomu se nechtělo opět bojovat, tropili jsme nevynucené chyby a chvilkami vraceli soupeře zpět do zápasu. Tým z Přeštic však nebyl schopný využít našeho výpadku a my jsme byli schopni soupeři oplatit porážku.

LOKO vs Domažlice

V nedělním zápase jsme hostili tým z Domažlic a čekal nás mnohem lepší soupeř co se týče herního projevu. Vstup do zápasu nám nevyšel. Naše obranu nefungovala, tak jak má a soupeř to trestal. Naši hráči se však rychle vzpamatovali a začali hrát svoji hru. Zlepšená obrana měla za výsledek několik zisků a lehkých košů z protiútoku, navíc se nám v tomto zápase dařila střelba zpoza trojkového oblouku. Celý zápas jsme si udržovali pohodlný náskok a velký herní prostor dostali i méně vytěžování hráči, kteří si nevedli vůbec špatně. I tento zápas jsme dovedli do vítězného konce a po základní části nám náleží třetí místo ve skupině.

komentář trenéra: „ Za převedvedené výkony musím kluky pochválit. Do zápasů dali všechnu svou energii a uplatňovali dovednosti a pokyny, které trénujeme po celou sezonu. Rád bych klukům poděkoval za slušnou základní část, kde nebýt dvou totálních herních výpadků, tak jsme mohli usilovat i o druhou příčku tabulky. Doufám, že toto nebyli poslední zápasy v této sezoně, jelikož se náš tým přihlásil do nadstavbové části, takže uvidíme, co z toho vyleze. Na závěr patří obrovské poděkování rodičům, příbuzným a všem, kteří nás podporují a fandí nám."