O víkendu čekala žáky Lokomotivy 2 utkání. V sobotu zajížděli do Klatov a v neděli se pak se stejným celkem utkali na své domácí palubovce. Do obou utkání však vstupovali v roli favorita.


BK Klatovy x BK Lokomotiva Plzeň (43:89)

Od úvodu bylo jasné kdo bude tahat za delší konec provazu. Hostující celek na hřišti dominoval, jeho hráči hráli po zisku rychle dopředu. Vytvářeli v obraně na domácí obrovský tlak a nutili je ke ztrátám. Tento fakt byl však doprovázen vysokým množstvím osobních chyb, které plynuly z až nezdravého hladu po míči. V neposlední řadě se v průběhu utkání prosazovali i sváteční střelci hostí, což jim výrazně pomohlo. Když už se Lokotka dostala do postupného útoku, útočila do velice zahuštěného vymezeného území a měla problém se prosadit, protože její hra bez míče byla místy velice statická. Na obou stranách Husák arény však bylo k vidění obrovské množství nepřesných zakončení, ale místy také krásné týmové a individuální akce. Celé utkání se odehrálo ve velice příjemné atmosféře.

BK Lokomotiva Plzeň x BK Klatovy (103:48)

Nedělní utkání psalo v příjemně zaplněné hale takřka totožný příběh jako to sobotní. Od úvodu dominovali modrobílí, v prvním dějství utkání však nebyl jejich výkon tak přesvědčivý. V útočné fázi se značně trápili se zakončením a způsobovali hloupé ztráty. Druhé dějství přineslo razantní změnu, jejich hra se značně zrychlila a rozdíl ve skóre začal narůstat v jejich prospěch. Opět získávali míče, díky dobrému tlaku, který na své soky vytvářeli, a dařilo se jim. Závěr utkání proběhl spíše v exhibičním měřítku ze strany domácích.