Sobotní utkání s Jindřichovým Hradcem bylo odloženo a tak čekalo žáky U14 pouze jedno utkání v neděli proti píseckým Sršňům. Tento jihočeský celek se pohybuje na špici tabulky a dalo se očekávat, že bude k vidění velice vyrovnaný duel.


BK Lokomotiva Plzeň x Sršní Písek (78:80)

Úvod utkání patřil hostům, kteří nastoupili proti velice laxně hrajícím domácím bodovým trhákem a vedli 10:2. Po oddechovém čase modrobílých však došlo k rapidní změně. Domácí přitvrdili v obraně, začali získávat míče a dostávali se do rychlých protiútoků a přesilových situací, které využívali. Nutno podotknout, že se ale po celou dobu klání velice dobře pasovali s výškovou převahou černožlutých. Na konci pohledné první čtvrtiny byl tedy stav 25:20. Druhé dějství bylo opět v režii domácích, kteří pokračovali ve hře, kterou předváděli ve druhé části první desetiminutovky a pokračovali tak v navyšování svého vedení. Rozhodla 3. čtvrtina, kdy se dostali modrobílí naprostými hloupostmi do problémů s osobními chybami. Tento fakt ještě doprovodili několika výpadky koncentrace a dovolili se hostům vrátit do utkání a stav utkání srovnat. V posledním dějství už se hrálo nahoru dolu. Vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Do většího trháku se dostali písečtí, ale plzeňští se na ně ještě dokázali dotáhnout. Nakonec se však projevila užší rotace domácích, kteří dohrávali téměř celou čtvrtinu bez střídání díky již zmiňovaným problémům s osobními chybami. Sršni trefili i několik šťastných střel a i díky tomu si připsali velice vydřené vítězství, které bylo však zasloužené vzhledem k množství nebasketbalových chyb, které předvedli opory Lokotky.

 

Komentář trenéra Zdeňka Zemana: „Jsem rád, že jsme si po dlouhé době zahráli vyrovnané utkání. Pouze v nich se totiž krásně projeví nedostatky, což se přesně stalo a my si toho nesmírně ceníme. Kéž bychom takových utkání sehráli za sezónu více.“