Basketbalisté proti lídrovi nezvládli koncovku. V posledním kole základní části podlehli hráči Lokomotivy vedoucímu celku soutěže z Jindřichova Hradce 72:86.


Vstup do utkání vyšel lépe hostům od Vajgaru, kdy využívali nepřesností v obraně domácích, kteří si sice dokázali vytvořit dobré pozice ke skórování, ale nedokázali je využít. A tak po první čtvrtině vedli hosté 24:13. Západočeši se do druhé čtvrtiny zlepšili na útočné polovině a v defenzivě přitvrdili, a obraz hry vyrovnali. To vedlo i ke snížení náskoku hostů z Jindřichova Hradce na poločasových 34:40. Lodivod domácích Eisman nabádal své svěřence k udržení aktivity na obrané polovině a rychlé hře v ofenzivě. Jeho svěřenci jej vyslyšeli a s favoritem hráli vyrovnaně a především díky těžkým střelám kapitána Honomichla a tvrdým nájezdům Maděry utkání vyrovnali. Až ke konci třetího hracího období se podařilo Jihočechům odskočit na čtyřbodový rozdíl 60:56. Poslední hrací období však Západočeši nezvládli. V útoku se dopustili několika nevynucených ztrát, které hosté bez milosti potrestali a odvezli si tak z Plzně vydřenou výhru 86:72.

komentář trenéra Eismana: Gratuluji Jindřichovu Hradci k vítězství, které ale nebylo zadarmo. Jsem rád, že po výsledkové i herní krizi, se kterou se potýkáme, kluci ukázali, že pořád umí basketbal. Dnes jsme odehráli 34 minut výborně, ale bohužel těch zbylých 6 nás stálo vítězství. Do bojů o udržení se tohoto hluchého úseku musíme vyvarovat a udržet aktivitu jakou jsme ukazovali těch 34 minut.