O víkendu začínala nástavbová část ligy U14, ve které se plzeňští borci střetli s celky z okolí hlavního města naší krásné země. Byly jimi Kunratice a také Jižní Supi. V této části soutěže se domácí musí nadále obejít bez Šindlera, Thurnwalda a Michala, kteří posílili spolupracující Domažlice v extralize. Dále chyběli zranění/nemocní Rataj, Vyleta a Cvrk.


BK Lokomotiva Plzeň x BK Kunratice DDM P10 (195:20)

Výsledek utkání jednoznačně vypovídá o jeho průběhu. Hostující celek dorazil do Plzně pouze v osmi hráčích, kteří měli vydatně menší repertoár individuálních dovedností, než modrobílí. Ti tak ovládli zápas stylem start-cíl. Dobré však je, že se krásně promítali jejich hrubé nedostatky v obranné činnosti, vzhledem k tomu že je několikrát obešli značně slabší soupeři. Navíc si tyto chyby plně uvědomovali, což je důležité.

 

BK Lokomotiva Plzeň x Jižní Supi (80:53)

V neděli se psal příběh absolutně odlišný. Jižní Supi, což je celek, který se dlouhodobě pohybuje na pomezí žákovských lig a extralig, přijel do Plzně bojovat o vítězství. Již od úvodu utkání však měli domácí navrch. Překvapivě velice dobře bránili a naivně nepropadali. V důsledku tohoto faktu získávali míče ať po zisku nebo obranném doskoku a okamžitě se přesouvali na útočnou polovinu, kde se dostávali do přesilových situací, které většinou s přehledem řešili správně. Často byly k vidění i krásné kombinace. Jedinou kaňkou na jejich výkonu byly problémy několika hráčů základní rotace s velkým množstvím osobních chyb. Ti se s tím však dokázali velice zdatně vypořádat a i tak udržet svou obrannou práci na vysoké úrovni. Jedinou výjimkou byla třetí desetiminutovka, ve které jaksi polevili ve svém vysokém tempu, a chvilku to vypadalo, že povolí Pražanům dostat se zpět do utkání. Nicméně v posledních dvou minutách tohoto období dokázali, že se opravdu jednalo pouze o chvilkový výpadek. Ve čtvrté čtvrtině se vrátili ke své zodpovědné hře a jednoznačně dominovali na obou koncích palubovky. Došli si tak pro překvapivě jisté vítězství.

 

Komentář trenéra Zdeňka Zemana: „Jsme rád, že se nám vstup do druhé části sezóny vydařil. Chlapci, kteří v první části až tolik nehráli, získávají hodně herního prostoru, což pro ně bude do budoucna obrovským přínosem, a nutno podotknout, že se s touto zatím velice obstojně ztotožňují.“