V sobotu 11.1. čekala hráče U11 první utkání v kalendářním roce 2020 se soupeřem z nedalekých Rokycan. V úvodu sezóny s tímto celkem prohráli obě utkání v součtu o cca 60 bodů a měli tedy co napravovat.


BK Lokomotiva Plzeň x SKB Rokycany (43:52, 33:49)

První dějství prvního klání ovládl celek hostů z Rokycan, který hrál zkušeně a využíval výškové parametry jedné své urostlé hráčky, se kterou si borci Lokotky zpočátku nevěděli moc rady. V útoku se spíše rozkoukávali a hledali v sobě odvahu k aktivitě. Druhá pětka jim však jasně ukázala, jak na to. Její hráči nalétli na své soupeře, dobře a trpělivě bránili, tím nutili soupeře k obrovsky těžkým zakončením. Vždy po doskoku či zisku vystartovali na útočnou polovinu rychlostí blesku. S hlavou nahoře přehrávali soupeře ve hře 1 na 1 a v případě výpomoci výborně řešili situace a překonávali je krásnou kombinační hrou. Rokycanští zaskočeni dobrou a pohlednou hrou plzeňských ztratili svůj náskok. Poločasové skóre 23:26 slibovalo drama. A tak tomu také bylo. Ve třetí čtvrtině se probrala i první pětka. Začala předvádět agresivní hru 1 na 1 a v případě výpomoci si také poradila, především díky dobrému pohybu bez míče. V obranné činnosti se také chlapci zlepšili, bránili mnohem důsledněji a především z již zmiňovanou hráčkou se prali velice houževnatě. Díky těmto faktům odehráli naprosto vyrovnanou osmiminutovku. V posledním dějství se druhá pětka vrátila ke hře, kterou předváděla ve svém prvním vstupu. Chlapci hráli agresivně, ale i krásně kombinačně. Opět se stávalo, že neproměnili nikým nebráněný nájezd, nebo nechytili klíčovou přihrávku v situaci, kdy se nacházeli sami pod košem. Důležité však jak, že se chlapci do těchto situací dostávají. Koncovku utkání tedy až tak dobře nezvládli a zaslouženě prohráli. Důležité však je, že se chlapci dostali do vyrovnaného utkání, což pro ně jsou další nesmírně cenné zkušenosti.

 

Druhé utkání psalo velice podobný příběh, jako to první. První čtvrtina byla opět jasně pro hosty, pak však přišla dominance domácích a srovnali se svými soky krok. Ve druhém poločase byla opět k vidění vyrovnaná bitva, byť na to hlavně stav po třetím (22:37) dějství úplně neodpovídá. Čtvrtá čtvrtina už byla opět záležitostí velice vyrovnanou i po výsledkové stránce. Ze strany reprezentantů Lokotky však bylo ve druhém klání k vidění ještě větší množství neproměněných vyložených příležitostí a také drobných nepřesností. Důsledkem toho je větší bodový rozdíl ve skóre.

 

Komentář trenéra Zdeňka Zemana: „Za trenérský tým jsme spokojeni s předvedenou hrou našich borců. Bylo hezké vidět, jak prahnou po vítězství a také, že se mu nezastavitelným tempem blíží. To že to teď nevyšlo, to se prostě stává. Důležité je však, že jsou k vidění pokroky v celém obrazu hry našich hráčů. Například už jsou někteří z chlapců schopni řešit situaci výpomoci z pohledu útoku s chladnou hlavou. Nám nezbude nic jiného, než se věnovat nadále rozvoji individuálních dovedností chlapců, protože v nich stále tápou.“