O uplynulých Vánocích čekal naše nejmladší minižáky již osmý ročník Christmas cupu, který pořádá náš klub. Celý tento basketbalový koloběh začal už 26.12., kdy se na tréninku sešli týmy U12 a U13. Následující den se ukázalo, jak dobrým tahem tento trénink byl. V základní skupině nás čekaly tyto týmy: Mariánské Lázně, KK Vojnik a MKS Piotrowka/Radom.


LOKO x Mariánské Lázně

V prvním zápase se ukázalo, proč byl pro nás trénink tak důležitý. Čekal nás sice známý soupeř, kterého porážíme větším bodovým rozdílem, ale náš poslední zápas proti Mariánkám byl z naší strany velmi odfláknutý, proto bylo na našich hráčích vidět, že to chtějí napravit. To se jim povedlo. Po celý zápas jsme byli lepším týmem a došli jsme si pro pohodlnou výhru.

LOKO x KK Vojnik

Druhý zápas jsme odehráli proti týmu ze Slovinska, který se prezentoval agresivní obranou a v útoku se hráči Vojniku nebáli střílet z jakékoliv pozice. Ale i přes tyto faktory byla herní převaha na naší straně. Kluci nedělali zbrklé chyby a díky kolektivnímu výkonu jsme dokázali i tento zápas vyhrát.

LOKO x MKS PIOTRÓWKA / RADOM

Jako posledním soupeřem ve skupině nám byl polský tým z Radomu. Věděli jsme, že nás nečeká lehký zápas. Soupeř na to byl dobře technicky a v obraně si hodně vypomáhal a zdvojoval. Důležitý pro nás byl vstup do utkání, kdy jsme se díky několika chybám soupeře dostali do rychlého vedení, které se v průběhu zápasu navyšovalo. Zápas jsme sice vyhráli, ale na některých hráčích už byla znát únava a nekoncentrovanost.

LOKO x Cybex Talents

Ve čtvrtfinále jsme sehráli náš nejtěžší a nejlepší zápas na celém turnaji. Hrál se atraktivní basketbal s krásnými akcemi na obou stranách. V tomto zápase nám utekl začátek, takže jsme celou dobu dotahovali mírnou bodovou ztrátu. V druhém poločase jsme soupeřům náskok vymazali a vedení se přelévalo za strany na stranu. To platilo až do koncovky závěrečné čtvrtiny, kdy jsme nevynucenými chybami darovali soupeři vítězství. Díky této naší jediné prohře jsme vypadli ze soubojů o medaile.

LOKO x BBLZ Giessen

Ve skupině o 5.-8. místo nás čekal další německý tým. Kluci, kteří byli ještě rozčarovaní z předešlého zápasu, nenechali nic náhodě a hned od začátku se ujali vedení. Po celý zápas si udrželi koncentraci a pohodlně zvítězili.

LOKO x MKS PIOTRÓWKA / RADOM

Poslední zápas turnaje a nás čekal soupeř ze základní skupiny. Na hráčích už byla patrná únava, ale díky obrovské podpoře z tribuny ze sebe kluci ještě trochu energie dostali a zápas dotáhli do vítězného konce a získali tak 5. místo.

komentář trenéra Š. Partyngla: „ Nejprve bych chtěl velice poděkovat celému vedení a organizátorům turnaje za skvěle zvládnutou akci. Dále musím poděkovat rodičům a rodinám hráčů, kteří nás každý zápas povzbuzovali k lepším výkonům. Teď něco málo k turnaji. Celkově převažuje to pozitivní, jako zlepšený tlak v obraně, komunikace ,technika, hra 1 na 1... To jsou všecnho činnosti, ve kterých se neustále zlepšujeme a troufnu si říct, že v ní patříme ke špičce. Co mi ale dělá vrásky je častá neochota/neschopnost plnit pokyny trenéra. Pokaždé kdy si kluci začali dělat co chtěli, tak se nám hra začala rozpadat a náš herní projev šel dolů. Na tomto aspektu ještě musíme zapracovat, musíme se naučit hrát koncentrovaně celý zápas. Když toto budeme plnit a dál budeme pilně pracovat jako doposud, tak věřím, že tento tým může dokázat velké věci. "