Říká se, že vánoce jsou svátky klidu. Jenže to neplatí pro náš klub potažmo pro naše U13-tky, které se účastnili Vánočního turnaje pořádaného naším klubem. Vše pro nás začalo den předem, kdy jsme se sešli po vánocích k prvnímu tréninku. Kluci čekali nějako pohodičku, klídek, prostě vánoce. Jenže na probrání se hezky proběhli a doslova dřeli. Věříme, že se to pak odrazilo ve velice slušné výkony a převedenou hru napříč celým turnajem a to ještě v nekompletní sestavě kdy jsme 4 kluky, kteří stabilně nastupují v u13 nechali ve své kategorii u12.


Postupně jsme si zahráli proti Litevskému týmu PIVKA, NH Ostrava, BK Děčín, Běloruský Minsk, Sršní Písek a znovu Litevská Pivka. Skončili jsme na 6 místě s bilancí 2 výher a 4 porážek, což se může zdát nic moc, ale z našeho podhledu je opak pravdou. Prohry byly vše kolem 10 bodů a především zápasy s NH Ostrava, BK Děčín a Pivka byly jak řemen, kde jsme i sahali po výhře. Nakonec jsme doplatili na hloupé chyby především v taktice.

Komentář trenéra, M.Kozla: pocit, který ve mně po turnaji převládá je TÝM. Nevím proč, ale tak nějak jsem zde cítil obrovskou soudržnost. Velkou snahu, kdy nikdo nechtěl vybočovat a chtěl podpořit jeden druhého. I já samotný jsem si „kaučování“ doslova užíval. S kolegou jsme měnili sestavy, taktiky, obrany, nějaké ty akcičky a jsem přesvědčený, že nás to zase posunulo o kus dál. Konfrontace s jinými styly z jiných zemí, tlak v obraně od NH Ostrava, dalo by se říci, že i přes prohry jsme v ničem nepropadli. Pokud bych, ale měl zmínit jednu nebo dvě věci, ve kterých nám turnaj nejvíce pomohl tak je to obrana a doskok. Tam jsme jednoznačně narostli. Kluci si, najedou, začali uvědomovat, že na této úrovní je obrana prakticky základem dobrého útoku nebo rychlého protiútoku. Doskok je stejně důležitý jako body nebo asistence. Nyní je třeba se po vánočních svátcích vrátit k tréninkové píli. Doslova k dřině a gradovat naše fyzično na vyšší úroveň, poněvadž tam částečně za špičkou zaostáváme. Opět se mě na turnaji potvrdilo, že naši kluci jsou technicky v individuálních činnostech  jedním z nejvybavenějších týmů nejen u nás. Nyní je tedy čas techniku udržovat, ale naopak zlepšovat fyzično, rozvíjet sílu, výbušnost…………..no kluci tréninky po novém roce Vám tedy nezávidím.“