Po Novém roce přivítali basketbalisté Lokomotivy na svojí palubovce rezervu USK Praha, na kterou nestačili a podlehli soupeři vysoko 41:82. Lodivod domácích Erik Eisman mohl využít staronové tváře ve svém týmu. Návrat hlásil nejzkušenější hráč domácích Jaroslav Lejsek, kapitán Václav Honomichl, kterému se na Nový rok narodil syn, dále pak Jan Zeman a Ondřej März. Musel se však obejít bez zraněného bodového lídra Martina Davida, nemocného Lukáše Karlíčka a Petra Baselidese. Na obnovený debut si musí minimálně do dalšího zápasu počkat kvůli pracovní cestě Jan Suchý.


První čtvrtina pátečního zápasu nepobrala moc basketbalové krásy. Oba týmy se v útoku po zápasové pauze spíše hledaly. I proto bylo skóre velmi nízké 7:13. Ve druhé části už se hosté dostali do rytmu, zatímco hráči Lokomotivy se dopouštěli velkého množství ztrát a prohrávali na doskoku s lépe fyzicky vybavenými Pražany. Poločasovým výsledkem byla patnáctibodová ztráta Západočechů. V poločasové přestávce trenér Eisman vybízel své hráče k větší aktivitě a bojovnosti, což jeho svěřenci splnili a do druhé půle vstoupili lépe. Pražané však po prvním náporu opět převzali iniciativu a v závěru třetí čtvrtiny navýšili náskok až na dvacet bodů.Poslední čtvrtina byla zcela v režii hostů z hlavního města, jasně ji ovládli a dominovali na obou polovinách hřiště, což vedlo až ke konečnému výsledku 41:82.

„Jsem rád, že do zápasu mohli zasáhnout hned čtyři navrátilci, ale bohužel jsme nebyli schopni se prosadit z otevřených pozic. Lacino jsme odevzdávali balony soupeři a ve spoustě situací jsme volili špatná řešení. Výsledek je sice krutý, ale odpovídá průběhu utkání,“ smutnil Erik Eisman. „Na nás leží nepříjemná deka, kdy čekáme dlouho na vítězství. Musíme se zvednout hlavně psychicky, protože nás čeká teď velmi důležité utkání, které musíme zvládnout a odrazit se,“ vzhlíží k dalšímu duelu kromidelník Lokomotivy.