V sobotu 14.12. čekaly náš tým U12 dva zápasy v Mariánských Lázní. Se vší úctou k soupeři jsme si jeli pro 2 výhry, ale také pro plný batoh zkušeností a to se povedlo. Mraky minut dostali doposud méně vytěžovaní hráči a mladší kluci. Do toho volno dostali někteří stěžení hráči, čímž dostala cesta do Mariánek zcela jiný rozměr.


M.Lázně – Loko 16:103

K našemu mírnému překvapení do zahajovací sestavy poslali domácí několik starších hráčů. Nás to však nijak neovlivnilo a hráli jsme so jsme měli. Rychlé vědění 16:0 tedy asi nikoho nepřekvapilo. V zápase jsme si pak mohli zkusit mraky variant střídání. Nejvíce, ale bylo, kdy zkušenější hráči dostali pokyn, nebo spíše zákaz vyvážení míče, zakončování atd. a vše tedy bylo na těch mladších a méně zkušených. Přes několik kopanců si najednou tito kluci uvědomili, že basket jde hrát, nikoli jen přebíhat tam a zpět.

M.Lázně – Loko 28:93

Druhý zápas byl z naší strany špatný. Koncentrace ta tam, podcenění soupeře na plné čáře, polovičatost, vše v klusu nikoli sprintu a prohraná druhá čtvrtina byla na světě. Po bouřce při timeoutu se najednou všichni probrali a dokráčeli jsme si pro výhru, nic méně pachuť ze zápasu byla cítit.

Komentář trenéra, M.Kozla: tak vždy se na věci směrem k dětem snažím dívat pozitivně. Tím pádem věřím, že tyto zápasy byly pro všechny, včetně zkušenějších kluků a stříbrných na loňském MČR, velkou zkušeností. I přes naše nesporné kvality a vítězství si všichni osahali, že když do zápasu půjdou napůl, tak ani proti slabšímu soupeři to nemusí stačit. Pokud nebudou běhat sprintem tak ani slabšího soupeře nepředběhnou. Pokud se nebudou naplno soustředit tak nepromění ani ty nejvyloženější šance. To vše se totiž především ve druhém zápase dělo. Na druhou stranu se i klukům malinko nedivím. Ono je těžké do toho jít na 100% když víte, že vyhrajete, když víte a to myslím s maximální úctou k soupeři, že náš trénink nebo hra mezi sebou, by byl pro nás asi větším přínosem než zápas s výhrou o téměř 100 bodů. Pro kluky je toto tedy jedno velké ponaučení, že i od výkonnostně slabšího týmu si mohou odvést plný batoh zkušeností a to se přesně stalo.“