Poslední dvě utkání v ligové sezóně sehráli o uplynulém víkendu naši starší žáci. Již s jistým postupem do jarní extraligové části, jsme vyrazili do hlavního města Prahy k soupeřům z dolních pater tabulky. V těchto zápasech již nešlo zvrátit postavení v tabulce ani pro jednu stranu a tak jsme toho náležitě využili a poslali do boje hráče s menším herním vytížením, aby nabrali cenné zkušenosti před blížící se extraligovými boji.

 


Sokol Pražský x Loko 56:89 (15:13 28:40 42:71)

Do začátku zápasu jsme vstoupili velice vlažně, a to soupeř jednoduše trestal. Ukázal nám především bojovnost a touhu napodobit sokolské mužské áčko s jednoznačným cílem porazit Lokomotivu. Naši kluci odjížděli k utkání, že si především všichni zahrají a užijí si poslední víkend. Po špatné první čtvrtině, ale přišel zlom, kdy především zkušení hráči Karlíček, Winter a Kučera nasadili ostřejší tempo a vytvořili pohodlný polštář pro zbytek utkání. Supr výkon pak předvedl především Hasman, který svojí bojovností a chutí bránit vedl naše družstvo především na obranné polovině. Dobrým drivem a posunem míče jsme pak došli k vítězství.

 

Jižní Supi x Loko 76:53 (20:12 39:28 51:44)

K nedělnímu utkání jsme přistoupili dost podobně jako v sobotu, ale tým z Jižních Supů se pak nenechal zaskočit a dal našim mladíkům tvrdou lekci. My jsme si dokázali vytvářet volné pozice po celou dobu utkání, ale tentokrát nás zradila procentuální úspěšnost střelby z dlouhé vzdálenosti. Naši mladší hráči v tomto utkání dostali mnohem více prostoru a ukázali proč jsou součástí o rok staršího týmu.