Do nově opravené městské sportovní haly na Slovanech se o tomto víkendu vrátili i kadeti. Extraligový kolotoč se tak vrátil na domácí palubovky a fanoušci si mohli užít atmosféru zápasů se těžkými soupeři z Brna. Oba naši soupeři bojují o nejvyšší příčky v tabulce a nás tak čekal ostrý domácí test.


Loko – Tygři JBC Brno 90:100 (21:30 38:55, 64:79)           
Naši soupeři přijeli do Plzně s jasným cílem a to vyhrát. Od úvodní minuty se hrál tempo basketbal s jedním velkým znakem a to bez obran. I přes jasně dané pokyny se naši kluci nedokázali adaptovat na soupeřovu hru 1 na 1 a dělali jsme školácké chyby v řešení clon a to jak na míč, tak bez míče. Začátek zápasu nám tak utekl a soupeř dokázal zvyšovat své vedené až na 22 bodů. V druhém poločase jsme zlepšili pohyb míče a dokázali proměňovat volné střely, a dokázali jsme se dostat zpět na 8 bodů. Pak soupeř trefil 3 těžké střely a v závěru už nedopustil komplikaci a dokráčel si k vítězství.
 
Loko – SAM Brno 97:95 pp (21:16 42:35 66:59 85:85)
V neděli na naše palubovky přivítal jeden z favoritů celé soutěže, SAM Brno. Náš soupeř v sobotu prohrál o pár bodů v Praze a byl očividně zmlácen a zaskočen tímto výsledkem. My jsme toho dokázali využít a připsat si tak první domácí vítězství. Od začátku jsme dokázali využívat okenká v obraně a trpělivou hrou držet s favoritem krok. Poločasové vedení o sedm bodů jsme už po zkušenostech z Pardubic a Prostějova nehodlali pustit. Do čtvrté čtvrtiny jsme tak vstupovali s těsným náskokem. Necelé čtyři minuty před koncem jsme vedli o 13 bodů a zdálo se, že je rozhodnuto, ale to by nebyli naši kadeti, aby ještě nepřišla komplikace a 15 sec před koncem jsme rázem prohrávali o 3 body. V poslední akci základní hrací doby náš hráč M. Baselides dokázal proměnit 3 bodový pokus. V prodloužení se přelévalo vedení ze strany na stranu a my nakonec byli šťastnější a dokázali jsme urvat vítězství.