V sobotu dopoledne se chystala první utkání na nově zrekonstruované hale 4 v podání borců U11. Jejich soupeřem byly doposud neporažené Klatovy.


BK Lokomotiva Plzeň x BK Klatovy (4:155, 12:143)

Nejmladší minižáci Lokotky vstoupili do prvního zápasu velice odevzdaně. Na jejich herním projevu bylo vidět, že si na své soky vůbec nevěří a a báli se jich. Nebyli schopni ani vyhodit z autu, protože se uvolňoval pouze jeden hráč a ostatní se na něj koukali, což se jim běžně nestává. Nástup byl tak v podání Klatov drtivý. Po time-outu se chlapci trošku oklepali a začali se dostávat k míči a také ukazovat své dovednosti. Většinou však ztráceli míče v souboji s hostujícími hráči, ze kterých vyloženě sršely zápasové zkušenosti a basketbalové dovednosti. Druhá pětka už hrála o dost odvážněji. Hráči Lokotky už začali věřit svým schopnostem a v několika případech byli schopni pěkným a obratným způsobem překonávat soupeře ve hře 1 na 1. Pochopitelně pak nedokázali dobře řešit následnou výpomoc, několikrát nezpracovali přihrávku a nebo jim vypadl míč, důležité však je, že o sobě věděli.

Druhá půle psala příběh naprosto obdobný, jako ta první. V jejím úvodu se domácí borci báli hrát. Postupem času ale zjistili, že hráči soupeře jsou také pouze lidské bytosti a dělají chyby a začali do nich hrát s trochou agresivity. Začali najednou obcházet soupeře a dostávali se do přesilových situací, které však ne příliš obratně řešili. Každá jejich chyba byla však nelítostně potrestána vskutku dominujícími klatovskými borci.
Druhé utkání psalo opět takřka totožný průběh, první pětka domácího celku potřebovala příliš mnoho času na to, aby se rozkoukala, což jim pochopitelně hladový soupeř nedovolil. Druhá pětka hrála o něco nápaditěji a odhodlaněji. Díky těmto faktům se jim podařilo vstřelit i nějaké koše, které vyplynuly z krásných basketbalových akcí.

 

Komentář trenéra Zdeňka Zemana: „Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Borci z Klatov hrají tuto soutěž již dlouho a je to na nich vidět. Jsou silnější, obratnější, dynamičtější, zkušenější a hlavně, mají v repertoáru spoustu basketbalových prvků, ke kterým jsme se my ještě nedostali a ani chvilku nedostaneme. Pozitivní zprávou pro nás však je, že se naši chlapci v průběhu utkání rozkoukali a zjistili, že se dá hrát proti každému. Pro nás je to jen další impulz k tomu, abychom i nadále pokračovali v tvrdé práci a propast mezi námi a našimi soupeři jsme stále zmenšovali“