Sobota 23.11. byla pro náš celek U13 soubojem o čelo tabulky, kdy jsme ke dvěma zápasům zajížděli k tradičnímu rivalovi do Klatov. V zápasech se ukázalo, jak strašně moc shodně oběma týmům chybí podobné vyrovnané zápasy. Mraky nepřesností, zbytečných chyb, neproměněných šoupáků……to vše bylo vidět prakticky po celé oba zápasy. Jenže také hra na plný plyn, bojovnost, hra pod tlakem soupeře i vlastních nervů. Jsem přesvědčen, že pro oba tábory byly oba zápasy velkým přínosem pro jejich další basketbalový růst. Rozhodně více než výhry 130:15. Kéž by takových zápasů bylo více. Nakonec jedna výhra a jedna prohra je asi z hlediska průběhu zápasů spravedlivým výsledkem a to i přesto, že jsme po většinu obou zápasů vedli.    


BK Klatovy – Loko 42:47

Do zápasu jsme nenastoupili vůbec zle. Sice jsme neproměnili hned několik jasných příležitostí, ale poměrně slušnou obranou a souhrou jsme si tvořili další a další. Postupem času se nám dařilo slušně překonávat hrou jedna na jedna své soky a soupeř musel reagovat. Reagoval lehkým odstoupením, což bylo vodou na mlýn našemu oblíbenému nájezd a výhoz a střela, které jsme poměrně slušně proměňovali. Ve třetí čtvrtině jsme si vybudovali 14 bodové vedení a vypadalo to, že si v pohodě dokráčíme k výhře. Jenže Klatovy se jako vždy nevzdaly. Zabojovali, mnohem více chodily přímočaře do koše a koš po koši nás začali stíhat. My sice panikařili, ale jen mírně a výhru jsme pohlídali.

BK Klatovy – Loko 31:30

Druhý zápas se nesl podle not, které psaly chyby. Tolik kroků, nesených míčů, přihrávek na území nikoho, příher do zdi i do rukou soupeře snad náš tým nevyprodukoval za celou loňskou sezonu. S tím šla ruku v ruce nervozita a strach. Domácí vycítili šanci. I přesto se nám, ale dařilo především obranou držet mírné vedení až do zhruba sedmé minuty poslední čtvrtiny, 25:21. V tento moment jsme naprosto nepochopitelně ztratili 3x míč a doslova darovali vedení Klatovům. I přesto se nám, ale povedlo 25 sekund před koncem po naordinované akci srovnat. Následný útok Klatov jsme jen faulovali. Domácí borec proměnil první trestný hod. Druhý ne, jenže jsme špatně odstavili hráče a střelec si míč doskočil a zápas dodribloval. Konec byl odrazem zápasu plného našich chyb.

Komentář trenéra, M.Kozla: tak zápasy byly jasným ponaučením a studijním materiálem pro nás trenéry. Nutno dodat, konečně, zatěžkávací zkouška pro náš tým. Ono hrát zápas kdy víte, že se vyhraje o 50-100 bodů a hrát zápas, kdy každou chybu soupeř potrestá je velký rozdíl. Natož pak na tu dětskou dušičku a hlavičku. Nic méně strašně mě překvapilo a i mrzí, kolik nevynucených chyb jsme udělali. Místy nezabíralo vůbec nic. Radit, prosit, hubovat, vysvětlovat, nic. Na druhou stranu musím relativně pochválit obranu a zlepšení na doskoku. Zas se ukázalo, že je před námi další a další práce a jak říkám vždy, my pracovat budeme. Tak nám držte palce. Na úplný závěr pak musím zmínit, že neskutečně kvalitní výkon podala dvojice rozhodčích sl.Flaisigová a p.Podhůrský. Pískali s citem, do hry nezasahovali spornými rozhodnutími a jednoznačně odvedli nadstandartní výkon. Oběma bych tímto rád poděkoval, děkuji.“