Devátým kolem se uzavřela pro hráče Lokomotivy první polovina základní části první basketbalové ligy. Poslední zápas první poloviny byl pro plzeňské neúspěšný, když podlehli favoritovi z jihu Čech vysoko 95:54.


V zápase se musel trenér Eisman obejít bez ústeckého dua Maděry s Davidem a bez plzeňských Krále a Doljaka, kteří reprezentovali Západočeskou univerzitu na mistrovství světa univerzit v Pule.

Hned v úvodu utkání se zranil Jaroslav Lejsek a nedlouho po něm i Martin Mach a když v úvodu druhé čtvrtiny musel kvuli tržné ráně odstoupit i mladík Čabala, musel se lodivod hostů obejít bez všech podkošových hráčů, které měl pro utkání k dispozici. Zbytek zápasu tak museli hosté odehrát v menší rotaci a i přes velkou snahu Západočechů a bojovnost, byla kvalita na straně domácích Jihočechů, kteří si připsali pohodové vítězství a po polovině soutěže jsou o čtyři místa na plzeňskou Lokomotivou, která se s bilancí 4:5 nachází na prozatimním šestém místě.

Další zápas odehrají plzeňané v pátek 22. listopadu od 19 hodin opět na jihu Čech, tentokrát proti Sršňům z Písku.

Komentář trenéra Eismana: Do zápasu jsme jeli bez čtyř hráčů, tak jsem se rozhodl dát opět šanci mladíkům. Vývoj zápasu byl ovlivněn zraněními, které se nám přihodili v úvodu zápasu, ale i tak byl větším favoritem soupeř a tuto roli potvrzoval od úvodu utkání. Doufám, že se naši borci uzdraví a do Písku pojedeme v nejsilnější možné sestavě a zabojujeme o vítězství na palubovce lídra soutěže.