O víkendu sehráli minižáci U11 další 2 dvojzápasy. V sobotu na domácí palubovce proti sokům z BK Přeštice a a v neděli proti dívkám reprezentujícím BK Klatovy.


BK Lokomotiva Plzeň x BK Přeštice (20:64, 14:75)

Průběh obou utkání byl takřka totožný. Domácí hráli velice disciplinovaně a svou krásnou kombinační hrou si vytvářeli snadné pozice pro zakončení, které ne vždy dokázali přetavit v body, což ovšem nikomu přítomnému nevadilo. Následovala pasáž, kterou ovládli hosté, kteří hráli podstatně zkušeněji a nechávali vyniknout své dominantní hráče. Vytvořili si tím pohodlný náskok, který se stále navyšoval. Ze strany domácích byly však neustále k vidění krásné akce plné spousty basketbalového myšlení. Um sice ještě trochu zaostává, ale na to je ještě čas. Důležité je, že chlapci jsou týmoví a nikdo se nesnaží hrát si na hvězdu.

 

BK Klatovy (D) x BK Lokomotiva Plzeň (61:30, 58:26)

V neděli chlapci přijeli do Klatov se vztyčenými hlavami a plní odhodlání. Nastoupili proti logicky vyspělejším děvčatům bez bázně a hany. Ve velice přátelské atmosféře, která po dobu obou utkání panovala, bojovali jako lvi. Nevypouštěli nic a téměř nedali znát, že se basketbalu drtivá většina z nich věnuje méně než půl roku. Opět hráli krásným týmovým stylem. To, že občas nechytí míč, nedají dvojtakt nebo přihrají do ruky soupeře je naprosto běžné. Opět však musíme vyzvednout jejich kolektivního ducha, kterým si zasloužili několikrát potlesk celé klatovské arény, která byla slušně zaplněna.


Komentář trenéra Zdeňka Zemana: „Děkujeme rodičům a příbuzným hráčů za to, že nám vyjadřují neskutečnou podporu. Je jasné, že nemůžeme sklízet ovoce za těžkou práci, kterou na tréninku odvádíme, když ještě pracujeme na žebříku. Ale důležité je, že na chlapcích je vidět neskutečný zápal a to, že je zatím negativní výsledky neodradí od tvrdé práce, ba naopak je to motivuje. Za trenérský kádr máme z chlapců nepopsatelnou radost a těšíme se na další spolupráci s nimi.“