V pátek 8. října se na palubovce Městské sportovní haly v Plzni na Slovanech odehrálo 8. kolo první národní basketbalové ligy mužů, kdy domácí Lokomotiva jasně zvítězila 104:72. Trenér Eisman měl k dispozici všechny hráče, kdežto hostující Basket Polabí přijel bez svých opor, které neuvolnili extraligové kluby.


Od začátku utkání si šla domácí Lokomotiva za vítězstvím, kdy se prezentovala především velmi dobrou obranou a týmovým basketbalem na útočné polovině, kdy míč dobře putoval a nacházel volné střelce, kteří se prosazovali. Výsledkem tak bylo vítězství v první čtvrtině 28:18. Diktování tempa plzeňskou Lokomotivou pokračovalo i ve druhé čtvrtině, kdy Západočeši se nadále prezentovali aktivní hrou na obou polovinách a postupně navyšovali svůj náskok, který v poločase vypadal 56:37.

Domácí lodivod Eisman tak už dal v druhé půli větší prostor méně vytěžovaným hráčům, ale na tempu zápasu se nic nezměnilo. Plzeňští nedovolili podcenění a navyšovali svůj náskok, po třech čtvrtinách už nebylo o vítězi pochyb, jediné co tak po před posledním herním období zůstávalo otázkou, bylo zda padne diváky chtěná stovka. Tu se podařilo úspěšně vsítit Lukáši Karlíčkovi dvě minuty před koncem utkání.

Komentář Michala Baselidese:

Mám obrovskou radost, jsem moc vděčný trenérovi Eismanovi, za nominaci k utkání a je to odměna za mojí tvrdou práci. Doufám, že jsem splnil to co ode mě očekával a už se nemůžu dočkat dalšího utkání. Polabí nepřijelo v nejsilnější sestavě, ale i přesto nás nečekalo nic lehkého.Po celý zápas nás trenér a zkušenější hráči nabádali, ať je nepodceníme a hrajeme na 100% celou dobu, protože když dokážeme zápas rozhodnout co nejdříve, můžeme rozložit síly mezi celou lavičku, což se nám i povedlo. Pro mě osobně byl skvělý pocit, když jsem vstoupil na palubovku, cítil jsem drobnou nervozitu, ale kluci v týmu mi hodně pomohli a vytvořili mi skvělé pozice a já tak při svém první startu v lize hned zaznamenal několik bodů. Byla to velká škola a já teď vidím, kolik práce ještě je přede mnou, ale jsem na dobré cestě a tento zápas je pro mě motivací do dalších tréninků.