Basketbalisté Lokomotivy ve třetím kole Českého poháru podlehli extraligovému GEOSAN Kolín na domácí palubovce vysoko 57:110. V utkání se musel trenér Eisman obejít bez bodových lídrů Martina Davida a Jana Maděry, a tak se rozhodl dát šanci mladíkům z řad kadetů nastoupili v utkání šestnáctiletí Michal Baselides, Jakub Winter a Martin Bureš.

 


Do zápasu vstoupili lépe zkušenější hosté, ale domácí dokázali srovnat krok a samotná úvodní pětiminutovka utkání byla vyrovnaná, kdy domácí měli i těsný náskok, ale konec čtvrtiny už byl v režii přesněji střílejícího Kolína, který ji vybojoval rozdílem jedenácti bodů 19:30. V druhé čtvrtině domácí zlepšili obranu, ale v útoku pokračovalo střelecké trápení především z dlouhé vzdálenosti. K vidění byla spousta pěkných akcí a vyrovnaný basketbal, ale poločasové skóre hovořilo jasnou řečí ve prospěch hostů – 31:54.

Druhý poločas byl velmi podobný tomu prvnímu, kdy domácí drželi s favoritem krok a místy jej i přehrávali, ale zkušenější Kolín dokázal trestat každou chybu a ztrátu domácích a proto jeho náskok nadále narůstal až na konečných 57:110.

Pozitivem pro lodivoda domácích Eismana je však zapojení kadetů, kdy hned Winter i Bureš se dokázali prosadit a zaznamenat tak svoje první body v mužské kategorii, a to hned s týmem z Kooperativa NBL.



Hodnocení kadeta Martina Bureše: Pro mě to byl neskutečný zážitek, za který jsem vděčný panu trenéru Eismanovi, který mi nejen nominoval, ale dal i příležitost na hřišti proti takovému týmu jakým Kolín bezesporu je. Je to už tradiční klub v Kooperativa NBL a pro mě to byla veliká čest nastoupit proti němu v dresu Lokomotivy a debutovat tak v mužské kategorii. Během svého pobytu na palubovce jsem udělal několik chyb, ale obrovskou radost mám z toho, že se mi podařilo vstřelit alespoň jeden koš. Byla to pro mě vysoká škola basketbalu a ukázalo mi to, na čem mám nadále pracovat a v čem se zlepšovat.