V sedmém kole první národní basketbalové ligy mužů zvítězili hráči plzeňské Lokomotivy v Hodkovicích nad Mohelnou, kde jasně porazili liberecké Kondory 63:86.


Postavení v tabulce sice favorizovalo Západočechy, ale trenér Eisman nabádal své svěřence k zodpovědnosti, protože domácí Liberec měl k dispozici pendlující hráče z extraligového Děčína. Vstup do utkání byl vyrovnaný a oba týmy předváděly pohledné akce na útočné polovině, ale s postupem času hostující Lokomotiva převzala iniciativu a na konci prvního hracího období se ujala mírného vedení 16:20. V druhé čtvrtině po prostřídání na obou stranách byla poznat větší zkušenost na straně Západočechů, kteří odskočili a do poločasové přestávky šli s pohodlným dvacetibodovým náskokem. O přestávce trenér Eisman nabádal k nepodcenění soupeře, jeho svěřenci jej vyslyšeli a v zápase dokráčeli k pohodlnému vítězství.


Komentář trenéra Eismana: Čekal nás nevyzpytatelný soupeř ze severu Čech, kdy v jeho středu je hned několik hráčů z nejvyšší soutěže, ale zatím se krčí na chvostu tabulky. V zápase jsme se museli obejít bez Honzy Krále, který vinou nemoci nemohl s týmem odcestovat. Vstup do utkání se nám vydařil a i po prostřídání jsme udrželi vysoké tempo a vedení jsme navyšovali. Do rotace se zapojili všichni hráči a navíc se všichni dokázali bodově prosadit. To je pro trenéra vždycky důležité, že se může opřít i o hráče z lavičky, kteří nemají takové vytížení. Spolu s pohárovým zápasem dříve v týdnu jsme protáhli vítěznou sérii na tři utkání, kterou chceme navýšit v domácím utkání 8. října proti Basketbalu Polabí.