Ve středu 30. října si připsali plzeňští basketbalisté výhru 80:70 na palubovce rezervy Ústí nad Labem, díky které postupují do další části, kdy na svojí palubovce přivítají účastníka Kooperativa NBL Kolín.


V zápase se trenér Eisman musel obejít bez dvojice Maděra – David, kteří si plnili povinnosti v A týmu Slunety Ústí nad Labem v nejvyšší soutěži. Do zápasu vstoupila Lokomotiva více než dobře, kdy se rychle ujala devíti bodového vedení, které si udržovala po celou první čtvrtinu a v dalším průběhu hry jej navyšovala, kdy po třetí čtvrtině svítilo skóre 62:42 ve prospěch Západočechů. Poslední čtvrtina se spíše jen dohrávala a domácí dokázali výsledek korigovat na konečných 10 bodů.

Komentář trenéra Eismana: „K zápasu jsme odjížděli v devíti lidech, kdy se povedlo rovnoměrně rozložit minutovou zátěž mezi všechny hráče a pozitivní je, že každý z hráčů skóroval. Velká pochvala patří i Ústí, které podalo srdnatý výkon a do poslední sirény nesložilo zbraně. My se teď musíme rychle připravit na utkání v Liberci, které nás čeká hned pozítří a je pro nás velmi důležité. Ohledně našeho pokračování v poháru, jsem šťastný, že 6.11.2019 od 19:00 vyzveme tradiční klub z Kooperativa NBL, a to Kolín. Bude to pro nás basketbalový svátek a doufám, že dorazí hodně fanoušků a pomohou nám potrápit a snad i překvapit favorita.“