Herní víkend 26. – 27. 10. přelil ligovou sezónu do druhé poloviny a nás čekal dvojička se západočeským rivalem z Klatov. V klatovech došlo na začátku sezóny ke změně na trenérském postu a to se podepsalo na výsledcích tohoto týmu v letošní sezóně. I tak jsme do těchto utkání vstupovali jako favorité s cílem posunout naše zápasové skóre na 7-1.


Loko – Klatovy 81:57
V sobotu nás čekal první duel a my věděli, že Klatovy spoléhají na dobře organizovanou a odstoupenou obranu a následný rychlý break. Díky taktické přípravě jsme na to, ale byli dobře připraveni a dokázali jsme si s tím poradit a zasloužené vedení 16:9. Byli jsme mnohem pohyblivější a důraznější v zakončení. Kluci dokázali porážet svoje soupeře 1 na 1 a došli jsme si k vítězství.
 
 BK Klatovy – Loko 58:81
I přes vysokou sobotní výhru, kde jsme hlavně herním dojmem dokázali soupeře přeject, jsme očekávali těžký nedělní zápas. V Klatovech se obecně nehraje dobře a my věděli, že se budou chtít předvést před domácím publikem. My jsme hlavně z počátku dělali hloupé chyby, za které nás soupeř nekompromisně trestal. První čtvrtina, tak skončila remízou 10:10. Od této chvíle, už jsme převzali otěže zápasu do svých rukou, ale naše výhra se nerodila snadno. Domácí dokázali využít nedůslednosti v obraně. Po jakékoliv naší šnůře přišla hloupá chyba a nastartování domácích. Hlavně díky herním zkušenostem se nám nakonec povedlo dovést zápas do vítězného konce a připásat si vítězství číslo 7.