Před pátečním zápasem měli na svém kontě jediné vítězství a potřebovali proti Košířům bodovat, což se jim po tuhém boji nakonec povedlo. Svého soupeře porazili těsně 79:77.

 


Domácí vstoupili do zápasu ve velkém stylu a rychlou hrou i zodpovědnou obranou přehrávali zkušeného soupeře. Poté však Západočeši polevili a Košíře otočily stav zápasu na svoji stranu.Po důrazné domluvě o pauze domácí znovu přidali a dotáhli bodové manko.Poslední čtvrtina byla bojem o každý bod. Hosté vyrovnali před koncem zápasu a o dramatický závěr bylo postaráno.Po střele  Lejska se domácí ujali v poslední minutě vedení o dva body, které však hostující Kozubík z následujícího útoku vymazal. Domácí se ještě dostali k míči, ale do poslední sirény zbývalo něco málo přes 30 sekund. Kapitán Honomichl vzal odpovědnst do svých rukou a těžkým nájezdem dostal domácí do vedení 79:77. Hostující lodivod Zach si vzal oddechový čas, ale obrana domácích, především spolupráce Sůvy, Lejska a Davida slavila úspěch v podobě získaného míče. Hosté už nestihli ani takticky faulovat, Lokomotiva si proto připsala důležité vítězství.

„Pro nás to byl velmi důležitý zápas. Dobře jsme do něj vstoupili, ale pak přišlo polevení v koncentraci, což zkušení hosté využili. V poločase jsme si vysvětlili, co musíme napravit, a to se nám i dařilo. Bylo to napínavé až do konce, ale díky kombinované obraně jsme dokázali dotáhnout utkání do vítězného konce,“ těšilo lodivoda Lokomotivy Erika Eismana.