O víkendu čekala žáky U14 reprezentující Lokotku 2 utkání ve středu Čech. V sobotu zamířili na jednoho z těch ambicióznějších celků, tedy pražské Sparty. V neděli je pak čekalo utkání proti slabšímu, ale basketbalově rostoucímu celku z Berouna.


BA Sparta x BK Lokomotiva Plzeň (78:54)

V utkání šlo o hodně, což bylo od začátku vidět na hráčích obou stran, jelikož byli svázáni nervozitou. Lépe se s ní však dokázali poprat fyzicky vyspělejší hráči domácí Sparty. Byť tomu výsledek utkání neodpovídá, hrál se pohledný žákovský basketbal. Hrálo se ve vysokém tempu, vznikala jedna přesilová situace za druhou na obou stranách. Naštěstí pro domácí nedokázali hráči hostujícího celku tyto situace proměňovat. Když už došlo na postupný útok, červenobílí si vytvářeli nejednoduché pozice pro zakončení, avšak z nich dokázali většinou vytěžit maximum. Což se rozhodně nedá říci o modrobílých, ti si krásnou a jednoduchou hrou vytvářeli relativně snadné pozice, ale většinou je nedokázali proměňovat. Opticky se jednalo o velice vyrovnané utkání s tím rozdílem, že plzeňští měli cca minutové výpadky, během kterých neproměňovali vyložené příležitosti a ještě k tomu díky výpadkům koncentrace nabízeli jednoduché příležitosti pražským borcům.

 

BK Beroun x BK Lokomotiva Plzeň (37:119)

V nedělním utkání byla role favoritů jednoznačně na straně reprezentantů města piva. Ti také od počátku utkání nenechali nikoho pochybovat o tom, který celek je lepším. V obraně takřka nepouštěli domácí na svou polovinu. V útoku jednoduchou hrou jeden na jednoho přehrávali bránící hráče. Opět si vytvářeli velké množství volných střel, které občas proměňovali. Přesilové situace řešili velice pohlednými kombinacemi a z jejich strany byl vidět krásný mládežnický basketbal. Největším pozitivem toho utkání byla projevená nesobeckost ze strany dominantních hráčů Lokotky.

 

Komentář trenéra Zdeňka Zemana: „Jako již tradičně děkuji rodičům a příbuzným svých svěřenců, kteří nás jezdí v nádherném počtu podporovat i na venkovní utkání. V sobotu jsme utkání bohužel nezvládli hlavami. Měli jsme neskutečné množství jasných příležitostí, ale nedokázali jsme je proměňovat. Naopak soupeři proměňovali občas téměř nereálné střely. Následně jsme to podpořili několika nedůslednostmi v obraně a bylo hotovo. Důležitý je však dojem z utkání, který byl po týmové stránce plný pozitiv. Co se týče nedělního utkání, to jsme zvládli bez zaváhání, velice jistě a hlavně opět týmově.“