Kolotoč žákovské ligy se o tomto víkendu opět naplno roztočil a my jsme na domácí palubovce přivítali soupeře z hlavního města. V sobotu 12.10. tým Jižní Supi a v neděli 13.10. naše staré známé ze Sokola Pražského. Tito soupeři se v letošním roce zatím trápí, ale rozhodně se s nimi musí počítat. Obě tato utkání jsme dokázali zvládnout a s bilancí 5-1 se dělíme o první příčku v naší skupině A.


Loko – Jižní Supi 87:56

Náš sobotní soupeř měl bilanci 1 výhry a 3 porážek, ale z loňského festivalu U14 jsme věděli, jak těžký soupeř nás čeká. Od první minuty jsmedokázali diktovat tempo hry, a hlavně v útočné fázi jsme si zvládali vytvářet prostor pro volné střely. Bohužel jejich samotné provedení už nebylo tak úspěšné. I přesto jsme první čtvrtinu ovládli 17:9. Obdržených 19 bodů v poločase ukázalo, že i když naše síla je především na útočné polovině, dokážeme zapnout i v obranné fázi a díky tomunaše vedení vzrostlo na 20 bodů. V druhém poločase jsme plně využili rotaci všech 12 hráčů a na naší hře to nebylo poznat. Povedlo se nám v útoku přehrávat soupeře a skórovat jednoduché koše. A tak výsledek o 30 bodů byl nakonec celkem vypovídající o průběhu utkání.

 

Loko – Sokol Pražský 114:54     
Ač by se při prvním pohledu na skóre mohlo zdát, že tento zápas byl jednoznačný, nebylo tomu tak v průběhu celého utkání. Do zápasu jsme šli s vědomím, že náš soupeř prohrál v Klatovech, a tak jsme na nějchtěli co nejvíc vlítnout, jenže neproměněné dvojtakty na začátku nás skoro stály první čtvrtinu. Tuto část zápasu jsme dokázali vyhrát pouze 19:17. Od druhé čtvrtiny jsme ale již dokázali diktovat tempo hry a pomocí dobrého přechodu do útoku jsme nakonec vyhráli o 60 bodů.
Tímto výsledkem jsme potvrdili dobrou střeleckou úspěšnost v této sezóně, kdy máme průměr93 bodů na utkání. Další kolo nás čeká západočeské derby s družstvem z Klatov, tak se rozhodně přijďte podívat a podpořit nás.