O uplynulém víkendu čekaly na minižáky U11 hned 2 dvojice utkání. V sobotu to bylo proti plzeňskému dívčímu oddílu DBaK a v neděli proti sousedům z Rokycan. Vzhledem k tomu, že drtivá většinu borců zastupujících Lokotku hraje basketbal méně než 1 rok, byly role favoritů jasně rozdány. Nicméně obě dvojice utkání odehráli chlapci důstojně a ukázali, že do budoucna mají na čem stavět.


BK Lokomotiva Plzeň x DBaK Plzeň (18:62, 17:88)

První utkání bylo spíše ve znamení strachu a nervozity. Chlapcům padaly míče z rukou, špatně si přihrávali, v obraně běhali neuvěřitelně zmateně a dovolovali tak výškově dominujícím soupeřkám jednoduchá zakončení. Jednoduše ztráceli koncentraci. Druhé utkání, byť to tak podle výsledku nevypadá, psalo absolutně odlišný průběh. Chlapci od začátku utkání nastoupili koncentrovaně, svědomitě a bylo z nich cítit sebevědomí. V obraně věděli, jak mají bránit a co se týče útočné fáze, to byla paráda. Nebáli se hrát 1 na 1, krásně kombinovali při přechodu do rychlého protiútoku a vytvářeli si obrovské množství příležitostí. Bohužel ne všechny proměňovali, ale to vůbec nic nesráží hodnotu jejich krásného výkonu.

SKB Rokycany x BK Lokomotiva Plzeň (67:30, 60:32)

V neděli se hrálo na půdě spolupracujícího klubu z Rokycan. Od začátku prvního utkání nastoupili hráči Lokotky se stejným odhodláním, jako k tomu druhému sobotnímu a bylo se na co dívat. Hrál se oboustranně krásný útočný basketbal plný rychlých protiútoků, pohledných kombinací, ale i krásných individuálních akcí. Hostující hráči hráli na hranici svých možností, nesmírně obětavě a s obrovským nadšením. Bohužel však na zatím vyspělejší domácí jim tento skvělý výkon nestačil, ale zklamaní rozhodně být nemusejí. Druhé utkání psalo absolutně stejný příběh, jako to první a domácí si tak uhlídali svou palubovku.