Náš celek v dalším kole juniorské extraligy přivítal na domácí palubovce soupeře z USK Praha a BA Nymburku, kteří si z Plzně odvážejí vítězství. Do nedělního utkání bohužel už nezasáhl domácí hráč Mikuláš Whalen z důvodu zranění.


Tyto utkání se kopírovala v obou dnech do třetí čtvrtiny. Po téměř celou dobu utkání byl soupeř o krok napřed a to zásluhou lepšího procenta zakončení, ale přesto na dostřel. Střelba na straně domácích byla v určitých okamžicích až frustrující, protože tolik volných neproměněných pozic a možnost převzít utkání do vlastních rukou bylo opravdu mnoha. Nicméně sobotní soupeř dominoval ve výškové převaze i na doskoku, což se i projevilo v poslední čtvrtině velkým bodovým rozdílem, díky druhým šancím. V nedělním utkání si domácí pomohli, v některých herních úsecích kombinovanou obranou, na což hosté hledali recept až do druhého poločasu. V závěrečné čtvrtině hosté zvýšili procento a to z trojkového oblouku což i rozhodlo o jejich zaslouženém vítězství. K vidění byla spousta povedených basketbalových akcí, ale i tvrdých osobních soubojů na obou stranách. Zkrátka se bylo na co dívat. Bohužel pro domácí přišel klíčový zlom kromě porážek, v podobě zranění Štěpána Srpa, Ondřeje Strejčka a Kryštofa Plavky. Doufejme, že všichni hráči budou brzo zpět na palubovce.

 

Komentář trenéra:

Pro nás to byla první domácí utkání, kde jsme se chtěli ukázat domácí sílu a to se nepovedlo. Dále jsem čekal, že naši stěžejní střelci nás podrží na útočné polovině, bohužel opak byl pravdou. Příjemným překvapením byl individuální výkon Tadeáše Čabali. Nás teď čekají asi nejtěžší čtyři utkání na venkovní palubovce, takže musíme zahojit šrámy a připravit se na tyto soupeře.