Žákovská liga U15 je nejdelší hranou soutěží, a proto na naše hráče čekali zápasy s pořadovým číslem tři a čtyři. Našimi dalšími soupeři byli kluby BK Armex Děčín a Sluneta Ústí nad Labem. Po úvodních dvou výhrách jsme jeli na sever s jasným cílem, zůstat neporaženi a udělat tak velký krok k postupu do extraligy.


Válečníci Děčín x Loko 69:84 (19:17 37:38 54:60)
V sobotu nás čekal velice neoblíbený soupeř z Děčína, s kterým nás vždy čeká boj do posledního písknutí. A to se od první minuty potvrdilo. Jejich hra již měla nádech organizovanosti v postupném útoku a než jsme si na to zvykli, utekl nám vstup do utkání. Když k tomu přičteme naše již typické neproměňování jednoduchých dvojtaktů, čekala nás ještě těžká šichta. Díky rotaci míče a dobré poziční hře na slabé jsme si dokázali vytvářet jednoduché střely, jenže jsme se nemohli trefit. A tak došlo ke změně taktiky posunům do míče do rohů a jednoduchým nájezdům. Od druhé půlky jsme dominovali na obou polovinách hřiště a dokázali dokráčet k důležitému vítězství.
 
Sluneta Ústí nad Labem x Loko 86:73 (20:18 43:29 72:51)
V loňské sezóně se náš nedělní soupeř Sluneta Ústí nad Labem umístil na druhém místě. V loňské sezóně jsme s nimi dvakrát dokázali držet krok, ale vždy se špatným koncem. Družstvo Ústí nám nesedí především svojí fyzickou a váhovou převahou. Do zápasu jsme dobře vstoupili a díky dobré střelbě jsme vedli 13:6. Jenže od této chvíle jsme tahali za kratší konec. Neumíme se postavit do průrazových situací a všechny koše dostáváme přes naše ruce. Nedokážeme udržet náš herní styl po celou dobu a při hloupé ztrátě se snažíme spasit svět. Ve třetí čtvrtině jsme dokázali zabrat stáhnut na rozdíl 8 bodů. Pak jsme získali 3 míče a nedokázali proměnit tři dvojtakty, kdy jsme šli samy na koš. Pak jedna hloupá ztráta a bylo po zápase. Soupeř se chytil a u takto zkušeného týmu už jsme se nedokázali dostat do herní pohody.