Od pátku 20.9. do neděle 22.9. absolvoval náš tým U13 turnaj na BA Sparta Praha, ve Stodůlkách. Turnaje se účastnilo hned několik zajímavých týmů, Děčín, Pardubice, Brandýs, Sokol Pražský, náš celek a domácí BA Sparta Praha. Pro nás byl turnaj zkoušením všech 22 hráčů týmu. K tomu značná část kluků ročníku 2007 odehrála jen jeden páteční zápas, poněvadž v sobotu a v neděli si plnili své povinnosti v týmu U14, který hrál svá první ligová utkání v této sezoně. Musíme říci, že turnaj byl super, nejen úrovní, ale i atmosférou, přátelským prostředím a pohodou, která panovala po celé 3 dny.


  • Loko – Děčín 46:48
  • V zápase v našem asi nejsilnější složení, kdy nám chyběl jen Hynek Ženíšek (zlomená ruka) jsme nepodali vůbec špatný výkon. Děčín velmi dobře známe a za poslední rok s ním máme bilanci bez vítězství včetně prohry o 30 bodů. Jenže, zas byl vidět náš posun. Tým se nám více a více zceluje. Lépe čteme hru a především si velmi často umíme pomoci střelou. Do určité míry bychom mohli hrát rychleji, ale je otázkou zda by z toho pramenící ztráty a zbrklosti byli dobře. Každopádně nám zápas ukázal, kde nás tlačí bota a tím je doskok. Pro mě bylo oku lahodící, jak jsme se v závěru dokázali proti tak kvalitnímu týmu vzepřít a dotáhnout 7 bodové manko na jediný koš. Škoda zbrklosti v posledních vteřinách, zápas mohl jít klidně do prodloužení.
  •  
  • Loko – Sokol Pražský, výhra o 3 body
  • Ve zcela změněné sestavě proti předešlému dnu a s drtivou většinou kádru mladších kluků jsme do zápasu doslova vlétli. Sokol si nevěděl rady především z naší proběhovou hrou. Postupem času jsme si dokázali vytvořit až 15-ti bodové vedení. Jenže…….Sokolíci nesložili zbraně. Začali mnohem více a agresivněji bránit. Do toho my asi pod vidinou pohody neproměnili několik jasných šoupáků a začalo se rodit drama. Bod po bodu byl ukrajován z našeho náskoku, až šlo skóre na bod v náš neprospěch. Pak jsme, ale zase zabrali souhrou a přehledem na hřišti dokázali zápas doslova urvat ve svůj prospěch.
 
  • Loko – Pardubice, prohra o 30 bodů

Pardubice byli jasně lepší. My zápas jakoby vzdali předem. I přesto super „mač“ kde soupeř především více a energičtěji běhal. Bylo by zajímavé sehrát zápas ještě jednou v kompletní sestavě, zcela určitě bychom byli více konkurence schopni.

  • Loko – Brandýs Nad L. – prohra o 8 bodů
  • Prohra, která nemusela být. Bohužel jsme měli více hluhých míst než jindy. Do toho jsme nedokázali proměňovat a tím pádem trestat obranu soupeře, která nás velmi často faulovala a posílala na čáru trestného hodu. I přesto, jsme, ale zápas nevzdali a bojovali až do konce.
  •  
  • Loko – Ba Sparta – výhra o 8 bodů

Poslední zápas turnaje byl takový uvolněný. Prostě se hrál basket. V náš prospěch hrál týmový duch a týmové pojetí. Malinko mě zde mrzí, že jsme nehráli rychleji, že jsme přechod v mnoha případech mohli řešit příhrou a my ho řešili driblinkem. Dalším mínusem bylo neproměňování šoupáků. Sice byli často pod takovým lehkým tlakem, ale to nás neomlouvá. Již jsme kategorie U13 tak toto musíme zvládat. Pozitivem tohoto zápasu a celého turnaje, ale je, že se do hry zapojili všichni hráči. Tím nemyslím, že byli na hřišti, tím myslím, že hráli, snažili se hrát na koš a bránit.

Komentář trenéra, M.Kozel: turnaj zase super jako předešlé dva, které jsme absolvovali. Letos jsme měli šťastnou ruku, a pokud budeme pozvání i za rok, mile rádi přijedeme. Samotný turnaj byl pro nás další super předsezónní zkouškou. Na jednu stranu mě mrzelo, že mě po pátečním dnu 5 kluků ročníku 2007 odjelo na U14 a tím klesla naše kvalita, ale na druhou stranu se do hry dostali kluci, kteří až tolik nehrají a mladší museli hrát pod mnohem větším tlakem rychlosti, agresivity a síly, čímž věřím, že všichni rostli. Tím pádem bude větší konkurence na tréninku a to by se mohlo odrazit v zápasech atd atd atd. Samotnou kapitolou je pak parta a podpora kluků samotných, v šatně. To je doslova BOMBA. Když jeden dostane „ceres“, že zkrátka něco vypustil tak ho zbytek týmu hecuje a mnohdy utěšuje. Kluci se podporují a není jim lhostejno si navzájem přihrát, nechat zakončit toho či onoho, zkrátka TÝM. Nyní máme 2-3 týdny od zápasů odpočinek a poté skočíme rovnýma nohama do sezony 2019/2020. Rodičům děkuji za podporu, férové podporování v hale a dopravu“.